Usikker på hva du skal finne på? Her er iTromsøs helgeanbefalinger

Trenger du tips og inspirasjon til hva du kan finne på denne helga? Her er iTromsøs helgeanbefalinger.

Fra premieren til Tromteatret på Tromstun skole onsdag kveld.  Foto: DANIEL LILLEENG

kultur

Vi skriver torsdag 1. desember og er dermed inne i årets julemåned. For den som vil tyvstarte helga litt kan juleshowet "Julekveldskrisa 2" på Prelaten Kro og Scene by på en god latter torsdag. Juleshowet arrangeres også fredag og lørdag denne uken, og komiker Trine Lise Olsen & co lover en litt uvanlig julestemning med både galskap og moro. Her finner du mer info om showet.

For deg som er nysgjerrig på hva som finnes blant Tromsø Museums arkiver, samlinger, laboratorier og verksteder så holder museet "koillåpent" under arrangementet Desembernatt, som arrangeres for 11. gang torsdag 1. desember. De byr i tillegg på foredrag og fortellinger under gratisarrangmentet. Du kan lese mer om Desembernatt her.

Underholdning

Har du behov for å trekke på smilebåndet eller få deg en real latter kan du ta turen til Tromstun skole og Tromteatrets "En skammelig fet revy". Revyen hadde première onsdag 30. november og holder til sammen syv forestillinger frem til lørdag denne uken. iTromsøs anmelder ble imponert under premièren, og skriver blant annet at «dette er intet annet enn en god revy som er verdt å få med seg». Her kan du finne mer info om årets revy.

Er du interessert i mer underholdning fra scenen kan Hålogaland Teaters "Juleeventyr" være midt i blinken nå i førjulstida. Charles Dickens klassiker passer for hele familien og settes opp fram til 18. desember. Les mer om "Et juleeventyr" her.

Tips til barnefamilier

For deg med barn kan Kreativ lørdag på Tromsø bibliotek og byarkiv i Grønnegata være en fin helgeaktivitet. Her kan dere klippe, tegne, pusle, lime, male, brette, hekle og bygge. Arrangementet finner sted på eventyrrommet hver lørdag og er gratis for alle. Her kan du lese mer.

Hvis dere liker høytlesning kan Litteraten friste med Kim Leine og julenissen denne lørdagen. Forfatterne er aktuell med sin første barnebok, som passelig nok også er en julebok. Denne lørdagen leser han "Gutten som dro nordover med faren sin for å finne julenissen" i Teaterkafeen på Hålogaland Teater. Les mer om boka og arrangementet her.

Kreativ søndag

Søndag inviterer Nordnorsk Kunstmuseum til juleverksted for både store og små. Verkstedet er gratis og det legges opp til at både store og små kan lage juledekorasjoner mens man spiser pepperkaker. Mer om juleverkstedet finner du her.

Frister det med med julemusikk denne søndagen inviterer Norkirken Tromsø til arrangementet "Vi synger julens sanger". Der kan du både høre og synge med på klassiske julesanger i førjulstida. Det er også lagt opp til at du kan få med det Gospelcompagniets julekonsert klokken 21.00 samme kveld. Mer om "Julens sanger" finner du her.