10 ting å finne på i helga

Hva skal du finne på i helga? Vi har noen forslag.

JULESHOW: Kumle & Raspeball spiller et juleshow i tre akter på Prelaten lørdag. Foto: Trond Tomassen 

kultur

Jula nærmer seg med stormskritt, og mange av de kulturelle aktivitetene du kan ta deg til i helga er dermed julerelatert. Men det finnes også noe for dem som ønsker å glemme jula et lite øyeblikk, og heller dykke inn i Iggy Pops rockeunivers. Fredag klokken 20.00 er det premiere på den nye dokumentaren «Gimme Danger» på Verdensteatret. Filmen er laget av Jim Jarmusch og handler om Iggy Pop & The Stooges. Feedback har anmeldt filmen, og gitt den en 5-er på terningen, og Egon Holstad skal også holde innledning før filmen.

Les mer om hva som skjer i Tromsø i helgen og tiden fremover på detskjeritromso.no

På fredag kan man også ta turen innom Studentsamfunnet Driv klokken 21.00. Da skal nemlig Senjahopen holde konsert. Bandet er ute på turné for å feire sitt fjerde album.

Og ønsker du musikk så langt unna julesalmer som mulig, kan du ta turen innom Bastard bar klokken 22.00 på lørdag. Da spiller nemlig punktrioen NAG fra Stavanger konsert med oppvarming fra Kobol. NAG er hovedsakelig inspirert av krøstpønk, hardcore og mannevond metall, opplyses det.

Og jul med din glede ...

Men så til det mer tradisjonelle ... det finnes masser av julearrangementer å delta på i helga. For eksempel er det fredag klokken 12.00 julekonsert i Kroken kirke i regi av Kulturskolen og Den kulturelle spaserstokken. Her skal elever og lærere fra Kulturskolen samt Ingrid Haukeland medvirke.

Lørdag går koret Aurora Borealis sammen med The band called Oh! for å spille julekonsert i Ishavskatedralen. Det vil bli to konserter – én klokken 18.00 og én klokken 20.15, og det er Audun Skog som er dirigent.

KOR: The band called Oh! og koret Aurora Borealis går sammen og spiller julekonsert i Ishavskatedralen. Foto: Ronald Johansen 

 

Og selv om det lørdag kun er 10. desember, og ikke riktig Luciadagen, blir det Lucia-tog i sentrum. Klokken 13.00 skal legenden om Lucia fortelles, og et barnekor synger Lucia-sangen før toget starter. Etter toget blir det eventyr og juletregang. Bymisjonens ungdommer selger Lucia-lys og lussekatter før toget til inntekt for sin klubb.

Marked

Er du ennå ikke ferdig med julegavehandelen kan du lørdag eller søndag poppe innom Pop-up Julemarked på Nerstranda. Det skal være Pop-up marked også neste helg, men da med andre utstillere.

Eventuelt kan man ta med barna en tur til julehelg på Tromsø mini zoo enten lørdag eller søndag. Mellom klokken 12.00 og 17.00 kan de besøkende kjøre slede, ri på hest, oppleve nissebesøk og spise grøt og vafler.

ZOO: Både lørdag og søndag er det julehelg på Tromsø Mini Zoo. Foto: Lars Åke Andersen 

 

Er man i det kreative hjørnet kan man ta turen innom Kvinnefrontens feministiske juleverksted hos Fagforbundet klokken 12.00 på søndag. Her kan man lage dorull-feminisser, pepperkakehus med glasstak – som kan knuses i romjula – og julekort og juletrepynt med feministisk snert.

Mer musikk

For et litt mer alternativt julearrangement kan man lørdag ta turen innom Prelaten. Der spiller bandet Kumle & Raspeball juleforestillingen «Halv Skatt & 22 Karbonader» – et helaftens juleshow i tre akter, som ifølge bandet selv muligens kan føre til at man finner meningen med livet. Ikke verst bare det.