Tromsø Byteater høster suksess med «Anna og Alfred»

Gir ekstraforestillinger

Etter 13 fulle hus med familieforestillinga «Anna og Alfred», spiller Tromsø Byteater fire ekstraforestillinger med juleteater i helga.

SUKSESS: Alexander Martinsen (nærmest), Anethe Alfsvåg, Christian Justad Tønsvoll og Silje Solheim Johnsen har suksess med juleforestillinga «Anna og Alfred». Nå blir det ekstraforestillinger. Foto: Helge Matland 

kultur

Byteatret hadde satt opp en spilleperiode fra 1. til 11. desember. Men publikum fikk ikke nok av «Anna og Alfred». Så nå blir det to ekstraforestillinger lørdag og to søndag for det relativt ferske teaterkompaniet som har tatt Tromsøs yngre publikum med storm.

– Det har gått over all forventning. Vi får massevis av gode tilbakemeldinger både fra foreldre og unger. De kommer og snakker med oss etter forestillingene, og de gir oss hyggelige meldinger på Facebook, forteller Christian Justad Tønsvoll.

Sammen med Anethe Alfsvåg og Alexander Martinsen utgjør han den faste kjerna i Tromsø Byteater. I denne juleforestillinga har de også hatt med seg på scenen danseren, koreografen og skuespilleren Silje Solheim Johnsen.

Med små midler

– Teateranmeldelsene har også vært svært hyggelig lesning for oss. Publikum har strømma til det ledige butikklokalet på Nerstranda hvor vi har spilt «Anna og Alfred». Vi har plass til rundt 70 mennesker på hver forestilling, og til nå er det blitt 13 fullsatte hus for oss, forteller en jublende glad Christian Tønsvoll.

– Det vi har oppnådd med dette stykket, viser også at det går an å lage godt teater med de små midlene vi har til rådighet, legger han til.

LES OGSÅ ANMELDELSEN: «For godt barneteater er alltid en mangelvare. Og vi trenger alltid nye fortellinger»

Gir energi

Tromsø Byteater viste si debutoppsetning så sent som i august i år, da med familieforestillinga «Himmelen har mange stjerner» som ble spilt i friluft i Folkeparken.

«Anna og Alfred» handler om Anna (Silje Solheim Johnsen) som på lillejulaften blir så lei av alt stresset og maset som følger foreldrenes (Anethe Alfsvåg og Christian Justad Tønsvoll) juleforberedelser. Og mamma og pappa klarer ikke å se noe anna enn alt som må ordnes før jul.

LES OGSÅ: Kajander med juleperle i gave til folket

Så Silje rømmer opp på loftet. Der møter hun en litt snodig kar som presenterer seg som Alfred (Alexander Martinsen), og som aldri har hørt om noe som heter jul. De bestemmer seg for å lage ei alternativ jul der oppe for å finne roen og julestemninga Anna ikke finner hos mamma og pappa.

– Det er artig å få en kjempesuksess med denne tematikken og at vi spiller dette stykket i et kjøpesenter. Vi får energi og vilje til å stå på videre, sier Christian Justad Tønsvoll.