I fjor hadde Kulturhuset totalt 66.000 solgte billetter. I år når de nye høyder med hele 71.000 besøkende. Dette er ny rekord under nåværende sjef ved Kulturhuset, Erik Smith-Meyer, som har vært sjef siden 2011.

– Jeg er helt klart godt fornøyd. Det er artig at «hele byen» går på Kulturhuset. Det er kjempebra, sier Smith-Meyer til iTromsø.

I 2016 er det satt opp 250 forestillinger. Det er samme antall som i fjor.

Suksess

Smith-Meyer trekker fram publikumssuksessene «Et Hælvettes liv», «Chippendales», «Svanesjøen» og «Humorgalla» som noen av forestillingene som virkelig har løftet besøkstallet i 2016.

– Det er forestillinger som er ren underholdning. Det er enkeltforestillinger, som i utgangspunktet skulle settes oppe én gang, men som er blitt satt opp flere ganger. Det ballet bare på seg med billettsalget, sier han.

– 2017 blir enda bedre

Kulturhus-sjefen ser allerede svært lyst på neste år.

– 2017 blir endra bedre. Det er jeg helt sikker på. Vi selger billetter som varmt hvetebrød. Allerede for våren er salget kjempebra. Folk er ivrige. Det er nok noen som har brent seg på at forestillinger blir utsolgt, og derfor velger å bestille tidlig, forklarer han.