Slår egne rekorder: – Artig at «hele» byen går på Kulturhuset

Kulturhuset knuser fjorårets billettsalg med 5.000 flere besøkende.

FORNØYD: Erik Smith-Meyer har vært sjef ved Kulturhuset siden 2011. Under hans tid har det aldri blitt solgt flere billetter enn i 2016. Han er allerede sikker på at 2017 vil bli enda bedre. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

kultur

I fjor hadde Kulturhuset totalt 66.000 solgte billetter. I år når de nye høyder med hele 71.000 besøkende. Dette er ny rekord under nåværende sjef ved Kulturhuset, Erik Smith-Meyer, som har vært sjef siden 2011.

– Jeg er helt klart godt fornøyd. Det er artig at «hele byen» går på Kulturhuset. Det er kjempebra, sier Smith-Meyer til iTromsø.

I 2016 er det satt opp 250 forestillinger. Det er samme antall som i fjor.

Suksess

Smith-Meyer trekker fram publikumssuksessene «Et Hælvettes liv», «Chippendales», «Svanesjøen» og «Humorgalla» som noen av forestillingene som virkelig har løftet besøkstallet i 2016.


Nå blir det ekstraforestilling!

Så langt har Kulturhuset solgt over 4000 billetter til Sundquists soloshow, og nå blir det ekstraforestilling.

 

– Det er forestillinger som er ren underholdning. Det er enkeltforestillinger, som i utgangspunktet skulle settes oppe én gang, men som er blitt satt opp flere ganger. Det ballet bare på seg med billettsalget, sier han.


Gørild gruer seg til å hoppe etter Sundquist

Neste profil ut i Kulturhusets rekke av nordnorske enpersonsshow, er skuespiller Gørild Mauseth.

 

– 2017 blir enda bedre

Kulturhus-sjefen ser allerede svært lyst på neste år.

– 2017 blir endra bedre. Det er jeg helt sikker på. Vi selger billetter som varmt hvetebrød. Allerede for våren er salget kjempebra. Folk er ivrige. Det er nok noen som har brent seg på at forestillinger blir utsolgt, og derfor velger å bestille tidlig, forklarer han.


Klar med soloshow

– Jeg er nemlig veldig stolt av det jeg har laget

Det nærmer seg premiere på showet «Et hælvettes liv!» med Bjørn Sundquist. 15 år etter at han sist sto alene på scenen.