Ved forrige tildeling fikk Tromsø Jazzfestival, som da het Barentsjazz, 100.000 kroner i statlig støtte. Ved siste behandling heva Kulturrådet støtta til 200.000. I sin kommentar til årets tildelinger nevner Kulturrådet selv den økte støtta til Tromsø Jazzfestival.

«Største økninger er gitt til Tromsø Jazzfestival med 100.000, samt Midgardsblot, Beyond the Gates og Varangerfestivalen med 75.000», skriver Kulturrådet.

Gir armslag

– For festivalen betyr dette mye. Helt konkret gir det oss mer armslag og frihet i arbeidet med å booke neste festival, sier Camilla Frantsen som har overtatt som festivalsjef etter Ola Asdahl Rokkones.

– Vi tar også Kulturrådets vedtak som et uttrykk for anerkjennelse på at vi er blitt en mer synlig festival og at vi er på rett vei etter den omorganiseringa av festivalen som ble gjennomført i fjor. Da skifta vi navn på festivalen samtidig som vi flytta tidspunkt for gjennomføring; fra å være en mørketidsfestival i slutten av november til å bli en sommerfestival rundt midten av august, fortsetter festivalsjefen.

Anerkjennelse

I spissen for å skape et nytt konseptet for festivalen sto Ola Rokkones som inntil nylig var både styreleder og festivalsjef for Tromsø Jazzfestival. Også han ser fordoblinga av statsstøtta som et uttrykk for anerkjennelse fra Kulturrådet.

– Gjennom mange år sto bevilgninga på 100.000 kroner som et urørlig beløp. At det nå ikke bare blir økt, men fordobla, tar jeg som et uttrykk for at Kulturrådet både ser og anerkjenner det nye konseptet som vi har lagt, sier Ola Rokkones.

Avhengig av tillit

– Mye handler om tillit. Uten tillit fra offentlige bevilgningsinstanser, fra sponsorer og støttespillere og ikke minst fra publikum, kan ikke festivalen ha livets rett. Nå får vi den tilliten som er nødvendig fra alle hold. Det gir oss mulighet til å fortsette arbeidet med å gjøre Tromsø Jazzfestival til en enda bedre festival, sier Ola Rokkones som ennå er styremedlem i festivalen.

GIR ARMSLAG: Bookingsjef Ida Caroline Nordgård (til venstre) og festivalsjef Camilla Frantsen gis større armslag med økt støtte fra Norsk kulturråd. 8Foto: Helge Matland Foto: Helge Matland