Han får Kongens fortjenestmedalje

HAR DRATT LASSET: Gjennom 26 år har Malfred Hanssen og Kirstin Indal stått i spissen for de tradisjonsrike romjulskonsertene til inntekt for Bymisjonen. Her fra en konsert i 2013  Foto: Helge Matland

kultur

Malfred Hanssen mottar HM Kongens fortjenstmedalje for sin lange kunstneriske, pedagogiske og organisatoriske innsats for norsk musikkliv, og for sitt engasjement i humanitære konserter.

Tromsø kommunes ordfører Kristin Røymo foretar overrekkelsen som finner sted i Musikkonservatoriets konsertsal 14. januar.

Begrunnelsen

I begrunnelsen heter det følgende:

«Malfred Hansen er høyt verdsatt i Tromsø og over hele landsdelen. Gjennom sitt lange yrkesaktive liv og frivillig arbeid har Malfred Hanssen lagt ned en svært betydelig innsats for norsk musikkliv, langt utover det som kan forventes. Dette har han gjort både som fiolinpedagog, talentutvikler, dirigent og instruktør for forskjellige strykekurs og orkester, og som utøver på høyt nivå. Han har videre lagt ned en betydelig humanitær innsats gjennom sine veldedighets-konserter til inntekt for Kirkens Bymisjon. I disse sammenhengene har han både vært primus motor, organisator og spillende leder. Det er ikke mulig å foreta en kort oppsummering av Malfred Hanssens innsats. Musikkonservatoriet i Tromsø er svært takknemlig for at Hanssen valgte oss som sitt arbeidssted. Hanssen arbeidet som fiolinpedagog ved Musikkonservatoriet i 35 år. Han ble pensjonist i 2013 men forsetter fremdeles å glede barn og ungdom med sin inspirerende undervisning og veiledning og sitt publikum som utøver.»

Konsert til ære

Samme lørdag holdes Musikkonservatoriet konsert til ære for Hanssen, som vil være åpen for alle og gratis.