Musikklinja inviterer til samisk aften

Andre- og tredjeklasse på Kongsbakken videregående skole holder konsert på Tvibit klokken 20.00 onsdag kveld, med hele ni egenkomponerte verk.

Samisk aften: Elise Johansen (18) og Johanne Marlene Hansen (18) inviterer på vegne av musikklinja på Kongsbakken VGS, alle til en samisk inspirert konsert på Tvibit i kveld. 

kultur

Elevene på musikklinja har jobbet med arrangementet helt siden skolestart i august, og ser lovende på kveldens forestilling.

– Det blir en veldig variert konsert. Det blir kor, vi har akustisk og mye elektrisk, så vi er innom flere sjangre som vi gleder å vise fram i kveld, forteller Johanne Marlene Hansen (18).

Samisk aften

Kveldens konsert er samisk inspirert, og er en egen konsert arrangert av musikklinja på Kongsbakken videregående skole.

– Dette er en promoteringskonsert til et større prosjekt, som vi skal ha under samisk uke på Kulturhuset, sier Elise Johansen (18).

Kveldens konsert og alt arbeidet i forkant går under faget samspill, og i kveld får musikklinja vist seg fram.

– Vi får plass til alle stykkene på kveldens konsert, mens noen vil bli kuttet under samisk uke siden det er flere aktører med der, forteller tredjeklassingene fra Kongsbakken VGS.

Egenkomponerte verk

Spente: Andre- og tredjeklasse på Kongsbakken videregående skole venter spent på kveldens konsert, mens de går gjennom det tekniske. 

Andre og tredje klasse har samarbeidet med kveldens konsert, og har klart å komponere hele ni verk i løpet av høsten og årets to første uker.

– Konserten inneholder ni egenkomponerte verk, to korverk og to verk der samspill inngår, forteller Elise Johansen og Johanne Marlene Hansen.

Det blir tretten ulike verk i løpet av konserten og alle bærer preg av samisk inspirasjon.

– Vi har egne komponerte stykker fra dem som går musikk fordypning. Vi har en del kor stykker, også har vi tolket noen samiske tekster på nye og kreative måter, sier Johansen.

Hardt arbeid

Andre- og tredje klasse på musikklinja har samarbeidet godt, men det har vært utfordrende.

– Det har vært mange lange dager, men det er virkelig verdt det når konserten nærmer seg og publikum er til stede for å høre det vi har jobbet med så lenge, forteller Elise Johansen.

Musikklinjeelevene ønsker at flest mulig skal få med seg konserten, og kan glede publikum med at det er gratis inngang på Tvibit i kveld.

– Det har vært utrolig lærerikt, spennende og artig å jobbe med samiske tekster og samisk kultur, så resultatet skal vi vise fram i kveld, sier Johanne Marlene Hansen.