«10 ting du kan finne på i helga»

Lad opp til filmfestivalen med en solid kulturdose i helga!
kultur

Glad i rock? Glad i folk? Glad i gode røverhistorier? Da kan det være verdt å ta turen til Bastard fredag kveld. Da spiller nemlig både Russ Tolman og Stefan Murphy konsert.

Eller er du kanskje med gira på litt ærlig elektropop og dansing? Plateaktuelle Liima fra Danmark består av restene til det fantastiske bandet Efterklang, og tar turen til Driv for å lage fest samme kveld.

Film og mote

Etter å ha vært ute på konsert hele kvelden i forveien, kan det sikkert være deilig med en myk start på lørdagen. Klokka 14.00 åpner utstillingen «Ishavsblod – De siste selfangerne» på Tromsø bibliotek i anledning premièren på filmen «Sealers – One last hunt» under TIFF. Lørdag blir det møte med filmskaperne Gry E. Mortensen og Trude Ottersen fra Kokofilm, og noen smakebiter fra filmen.

Etter det kan du stikke innom Polaria klokka 16.00. Der er det duket for motevisning i regi av Nina Erdahl. Det blir visning av klærne til lokale designere. Trude Nistad vil også være til stede med noen helt unike kjoler, eksklusivt for dette moteshowet.

Ny utstilling

Nordnorsk Kunstmuseum åpner deres nye utstilling «View From Up Here» klokka 19.00, som er et program med kunst- og dokumentarfilmer som undersøker steder og mennesker i den sirkumpolare hverdagen. Utstillingen ser derimot veldig bra ut, så det er nok verdt turen.

Dans dans dans

På kvelden er det på tide å ta på danseskoene igjen og legge opp en aldri så liten lysløype i sentrum. Klokka 22.00 går ingen ringere enn Ágy på scenen på Prelaten. Dermed får alle som gikk glipp av henne under Rakettnatt en ny mulighet.

Disco-veteranen Bjørn Torske er DJ på Verdensteatret fra klokka 23.00, mens DJ Johanne spiller feelgood house og disko på Circa. Om du derimot er i det mer eventyrlystne hjørnet, så er det DJ Hub Night på Driv, hvor fire ferske DJ-er får prøve ut sett på Isbjørn-scenen.

Eggum på søndagskvelden

Søndag er du nok rimelig utslitt etter alle de flotte kulturopplevelsene du har hatt gjennom helga, men det gjenstår selvsagt en ting, nemlig konsert med Jan Eggum!

Han er sikkert i byen for å dra på filmfestivalen, som han vanligvis gjør, og spiller altså konsert på Prelaten klokka 20.00 på søndag. Konserten er i regi av viseklubben Spelt, så det blir nok balsam for sjela og en perfekt måte å avslutte uka på.