Ingen planer?

Dette skjer i helga!

Vi er inne i Tromsøs kanskje aller mest hektiske måned arrangementsmessig - januar svømmer over av spennende festivaler og happenings. Denne helga er ingen unntak.

SOL: Lørdag skytes fjellfyrverkeriet opp i anledning soldagen Foto: Marius Fiskum 

kultur

Den største happeningen til uka, og også i helga, er nok utvilsom Tromsø Internasjonale Filmfestival - TIFF. Du har med andre ord haugevis med film å velge mellom. Har du ikke kjøpt billett, kan du se film på utekinoen på Stortorget.'

Men det er også andre arrangementer i regi av TIFF å velge mellom. Fredag er det filmprat med "The rules for everything"-regissør Kim Hiorthøy på Kulturhuset klokken 16.30, seminaret "Moderne samiske stemmer - tale for døve ører?" på Verkstedet klokken 18.00 og filmklubbfest på Driv på kvelden. 

PÅ Tvibit har de VR Pop-Up Kino mellom klokken 11.00 og 17.00 fredag.

På lørdag arrangeres "Verdens beste familiedag" på utekinoen på torget klokken 15.00. Her blir det markering av soldagen og visning av filmen "Karsten og Petra på vinterferie". Det blir også hoppbakke der ungene kan prøve å hoppe på ski.

Klokken 18.00 arrangerer Nina Erdahls casting- og kostymebyrå Ninas Vors på Polaria, med tapas og høydepunkter fra filmer byrået har medvirket i. Fra klokken 22.00 er det avslutningsfest på Driv der TIFF samarbeider med Insomnia. Her skal blant annet Annie spille et DJ-set.

Teater

På Hålogaland Teater har den nye forestillinga "Apene i Himalaya" begynt å gå, og denne spilles både fredag klokken 20.00 og lørdag klokken 18.30. Forestillingen, regissert av Jon Tombre, ble vurdert til en 4'er av iTromsøs anmelder Helge Matland.

KINESISK: De kinesiske skuespillerne Ma Zhuojun, Li Jialong og Wang Yao i en scene fra forestillinga «Apene i Himalaya».  Foto: Tom Benjaminsen

I tillegg kan man fredag møte to av dramatikerne bak forestillingen, Liv Heløe og Hanne Ørstavik, på biblioteket klokken 13.00 til kaffe en teaterprat.

Utstillinger

Er du interessert i kunst kan du i helga stikke innom Nordnorsk Kunstmuseum. Der viser de og Anchorage Museum i Alaska kunst- og dokumentarfilmer som "undersøker steder og mennesker i den sirkumpolare hverdagen i nord". Utstillingen har navnet "View from up here".

På SevenDesign Atelier viser kunstner Rakel Maria Niittyvuopio utstillingen "Frie tanker" og på Kurant vises årets TIFF-utstilling "To do or not to be".

SOL!

Og sist, men langt fra minst: lørdag er det soldagen! Er vi heldige får vi et glimt av en gammel venn denne dagen. Uansett vil fjellfyrverkeriet bli skutt opp fra Mandelasletta denne dagen klokken 18.00, siden det ikke lot seg gjøre på selve nyttårsaften.