Åtte ting du kan finne på i helgen

Det skjer mye i helga, og her får dere åtte varme anbefalinger til hva dere bør finne på.

ACTION: Søndag er det NM i reinkappkjøring i Storgata, og da går det hardt for seg. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen

kultur

Lunsj og musikk er en herlig kombo, og fredag klokka 14.00 inviterer Tvibit til konsert med Darling West på Kringla Kafé. Darling West spiller en blanding av bluegrass, oldtime, visesang og rock, så det kan bli en riktig fin start på helga. Bandet spiller også på Circa senere på kvelden.

På kvelden er det duket for det store høydepunktet under årets Nordlysfestival, nemlig Guerrilla Gardening-prosjektet til The Band Called Oh. Det har vært stille fra byens soulhelter en stund, men prosjektet, sammen med løfter om et nytt album i løpet av året, gjør konserten helt utsolgt.

UTSOLGT: Oh-konserten på fredag er helt utsolgt, men de som har billett kan bare glede seg. Foto: Daniel Lilleeng 

Politikk og kultur

Lørdag er det tid for litt hjernepåfyll, og Filosofiske Samtaler inviterer til samtale rundt «fenomenet Trump» på Skarven klokka 13.15. Marcus Buck vil være innleder, og kanskje man blir litt klokere på hva som egentlig skjer i statene.

Derfra kan man ta turen videre til Hålogaland Teater hvor teatret sammen med Norsk Forfattersentrum inviterer til møte med Hanne Ørstavik og «Apene i Himalaya». Der vil skuespillerne fra teatret by på en fullstendig gjennomlesning av Ørstaviks tekst, og det vil være samtaler med forfatteren om teksten.

Superheltfest og gammel favoritt

På kvelden avsluttes Nordlysfestivalen med de gamle heltene i D*Sound på The Edge. Selv om de ikke har gitt ut noe siden 2014, så går det rykter om at de holder på med et nytt album. Dermed er sjansene gode for både nytt og gammelt materiale.

Om du skulle være litt festivallei og i humør for noe annet, så kan en tur på Driv være løsningen. Årets første temafest er nemlig en superheltfest, hvor alle oppfordres til å kle seg ut som sin favoritt superhelt eller superskurk.

Reinkappkjøring og basket

Søndag er det på tide med litt action. NM i Reinkappkjøring i Storgata er alltid verd en tur ut av sofaen for, og det skjer i år klokka 13.00. Ikke så rent lite inhabilt vil jeg også anbefale alle å ta turen opp i Tromsøhallen klokka 16.00 for å heie på Tromsø Storm. De møter serieleder Kongsberg Miners, og trenger all støtten de kan få.