Nå er det klart for årets høydepunkt for studentene

Tirsdag braker Studentuka i gang med «roast battle» på Driv.

Dagny avslutter turnéen under Studentuka i Tromsø lørdag 18. februar på Driv.  Foto: Trond Tomassen

kultur

Studentuka i Tromsø varer fra 7.–18. februar. Det vil si at det blir godt over ei uke med festligheter for studentene i Tromsø.

– Vi gleder oss veldig. Vi har masse å se fram til på årets program, så nå er det bare å sette i gang og nyte dagene som kommer, sier Tonje Pettersen (21), leder for Studentuka.

– Spennende program

Gleder seg: Tonje Pettersen (21) er leder for årets studentuke som starter med "roast battle" på Driv. Det øvrige programmet er variert slik at det blir noe for alle, sier lederen.  Foto: Michael Jensen

Det hele starter med en «roast battle» der fire norske komikere kommer til Driv tirsdag 7. februar. Komikerne går sammen i lag på to og to. Målet er å "grille" motstanderne mest mulig.

– Det kommer til å bli en fartsfylt åpning. Videre på programmet har vi blant annet quiz, studentrevy, barneshow med Markus Bailey og mange konserter, sier Pettersen.

Det nye styret har prøvd å skille seg ut fra foregående år med å satse på større variasjon i valg av artister.

– Vi har fokusert på bredde og variasjon, og jeg er veldig fornøyd med alle vi har fått hit i år, forteller Pettersen.

Hardt arbeid

Det er ikke tvil om at hun har hatt lange dager i forkant av festlighetene. Nå ser hun fram til å slippe skuldrene ned og nyte resultatet.

– Det å være leder for Studentuka har vært sykt stressende. Til tider har jeg hatet det, men nå gleder jeg meg og håper resultatet blir helt sykt bra, sier hun.

– Vi har planer om å avslutte med et smell, og da passet Dagny utmerket. Vi har allerede solgt halvparten av billettene, så det lover godt.

Lever for studentene

Godt samarbeid: Daglig leder Emma Lindhult og visepresident Lars Kaupang på Driv er godt fornøyd med samarbeidet med studentene, og ser fram til mye aktivitet på studenthuset under Studentuka.   Foto: Privat

Emma Lindhult, som er daglig leder på studenthuset Driv, er klar for å ta imot studentene, og ser fram til mye aktivitet på Driv.

– Vi begynner å bli godt vant med dette, så vi gleder oss til at hele lokalet blir tatt i bruk. Det er jo det vi lever for, sier hun.

Studentuka og Debutuka er viktige hendelser for studenthuset Driv, og Lindhult ser lyst på det som skal skje den kommende tiden.

– I år har styret fokusert på bredde. Vi har fått inn gode artister og flotte folk til å representere de andre aktivitetene. I tillegg er det jo helt supert at de har fått hjem Dagny til å avslutte det hele, sier Lindhult.

Godt samarbeid

Lederne for Driv og styret i Studentuka kjenner godt til hverandre, og roser hverandre for jobben som er gjort i forkant.

– Samarbeidet med studentene har det ikke vært noe å utsette på. Studentene har landet et fint program, med show og gode konserter. Vi er bare glade for å ta del i festlighetene, sier Lindhult.