Nå er det klart for årets høydepunkt for studentene

Tirsdag braker Studentuka i gang med «roast battle» på Driv.

Dagny avslutter turnéen under Studentuka i Tromsø lørdag 18. februar på Driv.  Foto: Trond Tomassen

kultur

Studentuka i Tromsø varer fra 7.–18. februar. Det vil si at det blir godt over ei uke med festligheter for studentene i Tromsø.

– Vi gleder oss veldig. Vi har masse å se fram til på årets program, så nå er det bare å sette i gang og nyte dagene som kommer, sier Tonje Pettersen (21), leder for Studentuka.

– Spennende program

Gleder seg: Tonje Pettersen (21) er leder for årets studentuke som starter med "roast battle" på Driv. Det øvrige programmet er variert slik at det blir noe for alle, sier lederen.  Foto: Michael Jensen

Det hele starter med en «roast battle» der fire norske komikere kommer til Driv tirsdag 7. februar. Komikerne går sammen i lag på to og to. Målet er å "grille" motstanderne mest mulig.

– Det kommer til å bli en fartsfylt åpning. Videre på programmet har vi blant annet quiz, studentrevy, barneshow med Markus Bailey og mange konserter, sier Pettersen.

Det nye styret har prøvd å skille seg ut fra foregående år med å satse på større variasjon i valg av artister.

– Vi har fokusert på bredde og variasjon, og jeg er veldig fornøyd med alle vi har fått hit i år, forteller Pettersen.

Hardt arbeid

Det er ikke tvil om at hun har hatt lange dager i forkant av festlighetene. Nå ser hun fram til å slippe skuldrene ned og nyte resultatet.

– Det å være leder for Studentuka har vært sykt stressende. Til tider har jeg hatet det, men nå gleder jeg meg og håper resultatet blir helt sykt bra, sier hun.

– Vi har planer om å avslutte med et smell, og da passet Dagny utmerket. Vi har allerede solgt halvparten av billettene, så det lover godt.

Lever for studentene

Godt samarbeid: Daglig leder Emma Lindhult og visepresident Lars Kaupang på Driv er godt fornøyd med samarbeidet med studentene, og ser fram til mye aktivitet på studenthuset under Studentuka.   Foto: Privat

Emma Lindhult, som er daglig leder på studenthuset Driv, er klar for å ta imot studentene, og ser fram til mye aktivitet på Driv.

– Vi begynner å bli godt vant med dette, så vi gleder oss til at hele lokalet blir tatt i bruk. Det er jo det vi lever for, sier hun.

Studentuka og Debutuka er viktige hendelser for studenthuset Driv, og Lindhult ser lyst på det som skal skje den kommende tiden.

– I år har styret fokusert på bredde. Vi har fått inn gode artister og flotte folk til å representere de andre aktivitetene. I tillegg er det jo helt supert at de har fått hjem Dagny til å avslutte det hele, sier Lindhult.

Godt samarbeid

Lederne for Driv og styret i Studentuka kjenner godt til hverandre, og roser hverandre for jobben som er gjort i forkant.

– Samarbeidet med studentene har det ikke vært noe å utsette på. Studentene har landet et fint program, med show og gode konserter. Vi er bare glade for å ta del i festlighetene, sier Lindhult.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur