Allerede på søndag er sesongens første konsert, da man kan få med seg Karl Seglem Acoustic Quartet.

Tenorsaksofonisten Seglem er kjent for å ha utviklet et sterkt personlig uttrykk der jazzimprosivasjon og norsk folkemusikk møtes.

– Karl Seglem har vært aktiv i 30 år, men er nå ute med sitt tredje album med akkurat denne besetningen, og har skapt seg et solid navn ute i Europa, forteller Øystein Blix fra Tromsø Jazzklubb.

Fiolinjazz

Et annet navn Blix trekker fram som en personlig favoritt er den danske fiolinisten Mads Tolling, som sammen med gitaristen Jacob Fisher skal spille musikk av Sven Asmussen.

– Sven Asmussen var en legendarisk jazzfiolinist, som var aktiv til det siste. Han ble faktisk hundre år, men døde dessverre for bare tre dager siden, forteller Blix.

Jacob Fisher er godt kjent med materialet fra før, og var Asmussens musikalske våpendrager og en nær venn de siste 20 årene av fiolinistens karriere.

– Mye av det de skal spille er faktisk håndskrevne noter overlevert fra fiolinisten selv, sier Blix.

Jam på Bardus

Det blir også i vår mulig for musikalske publikummere å delta på scenen.

Nytt av året er at det ikke blir et lokalt husband.

– Før vi inviterer til jam-session blir det konsert med Steinar Raknes Kvartett på Bardus den 16. mars. Et forrykende band, med en av landets fremste jazztrommiser i Håkon Mjåset Johansen, forteller Blix.

Internasjonalt

Av internasjonale toppnavn trekker Blix fram den polske trompetisten Tomasz Stanko, som også besøkte Tromsø på Nordlysfestivalen i 2011, da sammen med Nordnorsk Storband. Denne gangen stiller han med eget band, på Verdensteatret den 30. mars.

– Stanko har holdt på i årevis, og har faktisk vært på ECM like lenge som Jan Garbarek, altså siden tidlig på 70-tallet, forteller han.

Det blir også en sjelden godbit fra Sveits.

– Vi ønsker jo å vise fram nye artister fra det europeiske kontinentet, og denne gangen er det den sveitsiske trioen VEIN, som spiller på Verkstedet, 16. februar, sier Blix.

LEGENDE: Polske Tomasz Stanko besøker Tromsø for andre gang. Foto: Presse
TRIO: Jazzklubben henter opp jazztrioen VEIN fra Sveits. Foto: Presse
FORNØYD: Øystein Blix synes det sjangermessig har blitt en fin blanding i vårens program. Foto: Helge Matland