TIL-legenden om «71 grader nord»-innspillingen:- Det sykeste og villeste jeg har gjort i mitt liv

Snart braker det løs med en ny sesong av «71 grader nord: Norges tøffeste kjendis», og i år er tidligere TIL-spiller Ole Martin Årst en av deltakerne. Han beskriver det hele som sinnssykt.

GALSKAP Ole Martin Årst delte dette bildet av ham selv (til høyre) og «71 grader nord: Norges tøffeste kjendis»-programleder Tom Stiansen. "To stk pensjonerte idrettsutøvere klar for tur.Han til venstre har vært mye på tur, han til høyre aner ikke hva som venter og smiler tappert. 5 mars starter galskapen," skriver Årst selv om bildet. 

kultur

I starten av august startet ti håpefulle kjendiser den strabasiøse ferden mot Nordkapp i håp om bli kåret til landets tøffeste kjendis.

Blant de håpefulle var TIL-legende Ole Martin Årst.

- Jeg ante ikke hva jeg gikk til, og godt er det - da hadde jeg kanskje ikke takket ja til å bli med, sier han og ler.

Kan ikke love at han ikke griner

Årst, som tidligere har spilt for TIL, Anderlect, AA Gent, Standard Liège og Start, sier til iTromsø at han har vært så heldig å få oppleve mye i løpet av sine 42 år, men at ingenting så langt kan sammenlignes med kappløpet mot Nordkapp.

- Jeg tenkte at det kom til å bli morsomt og at kjendisversjonen kanskje var en "slacker-utgave" av programmet, men det var den altså overhodet ikke. Det er det gøyeste og villeste jeg noen gang har gjort, men det var også tungt på veldig mange områder - både fysisk og mentalt. Jeg har tidligere sagt at man ikke skal grine på TV, men nå tør jeg ikke å love at jeg ikke gjør det selv, forteller han.

GNAGSÅR Alt var ikke bare fryd og gammen på turen mot Nordkapp, noe fotballegendens gnagsår vitner om.   Foto: Ole Martin Årst

Den tidligere fotballspilleren har ved flere anledninger delt bilder fra innspillingen i sosiale medier - blant annet av vonde gnagsår, men smerte og blodslit til tross, han angrer ikke på at han takket ja til å være med på det populære programmet.

- Er det et program jeg har hatt lyst å være med på, så er det «71 grader nord», det kan kona bekrefte. Det er litt rart i grunn, for jeg er langt fra noe turmenneske, medgir TIL-veteranen.

Har blitt glad i turlivet

Ifølge Årst har han alltid vanket med asfalt under føttene og har sågar kunstgress i hagen.

- Gi meg en båt og den biten der, så er jeg i mitt rette element, men fjell og vidde - det har jeg aldri hatt noe forhold til, forklarer han.

Det har imidlertid endret seg etter ferden mot landets nordligste punkt.

- Jeg har fått opp øynene for turlivet. Jeg har ikke løpt ned verken fjell eller vidde siden innspillingen, men var i fjor høst på langt flere turer enn jeg har vært på de siste 30 årene, så det er jo positivt!

Kastet sperringer til sjøs

Utover Årst, er de som kjemper i «71 grader nord: Norges tøffeste kjendis» popstjernene Sandra Lyng (29) og Alexandra Joner (26), bryter Grace Bullen (19), kickbokser Thea Næss (31), tidligere sportsanker Samantha Skogrand (27), komiker Henrik Thodesen (35), realitykjendis Svein Østvik (55), svømmer Aleksander Hetland (33) og komiker og TV-profil Adam Schjølberg (34).

Saken fortsetter under bildet.

NÆRE VENNER: Ole Martin Årst forteller at han raskt ble godt kjent med de andre deltakerne. - Det var som å være på tur med nære venner, sier han. Foto: Eirik Hamre 

- Det var nesten det rareste og sykeste av alt - å bli kjent med så mange fremmede på så kort tid. Det er helt sprøtt, men det var nesten som å være på tur med mine nærmeste venner bare etter noen dager.

- Det er ei rar greie som gjør at du blir så enormt godt kjent på så kort tid. Med tanke på hygiene og slikt, kastet vi alle våre sperringer til sjøs relativt raskt. Det var jo bare oss, og vi var avhengig av hverandre. Men nå har jo jeg vært vant til å dusje med 25 mannfolk i 20 år, og har sånn sett en grei ballast med det, legger Årst til etter å ha tenkt seg litt om.

Første episode av «71 grader nord: Norges tøffeste kjendis» sendes 5. mars på TVNorge.