Feirer 50 år med gratiskonsert

Når Studentsamfunnet feirer sitt 50-årsjubileum, blir det med blant annet gratiskonsert og bokutgivelse.

BALLONGER: Magnus Andersson (fra venstre), Gunnhild Haug og Lars Kaupang skal sikre en verdig feiring av Studentsamfunnets 50-årsfeiring.  Foto: Tom Benjaminsen

FORFATTER: Magnus Andersson forteller om en rik historie som han nå er klar med i bokform til jubileet.  Foto: Tom Benjaminsen

kultur

For femti år siden, altså ett år før selve universitetet ble stiftet, var Studentsamfunnet en realitet i Tromsø.

Nå skal det markeres med blant annet gratiskonsert med The Late Great og boklansering av samfunnets 50 årige historie.

– Det starter med konsert på fredag. Vi skal feire hele året, sier Gunnhild Haug, som er president i Studentsamfunnet.

Arrangementet er gratis og for alle over 18 år. På lørdag blir det derimot lukket fest for alle «borgerne» i Studentsamfunnet. I april blir det derimot fest for alle som har vært borgere tidligere.

– Det er bortimot 450 stykker, men vi har ikke navnene på absolutt alle. De som ikke har fått invitasjon er også velkomne, sier Haug.


Tromsø får 150 nye studentboliger

I alt skal det bygges 2.500 nye studentboliger i Norge. 150 av disse går til Tromsø.


Full stopp på brua

Med tittelen «Kamp, kultur og konsert» skal Magnus Andersson gi ut bok om Studentsamfunnets historie.

– Det er mye historie og mye morsomt som har skjedd. Det startet som en diskusjonsklubb for å finne ut av hva universitetet kunne bidra med. Ut av det kuriøse, kan man trekke fram da borgere skulle dele ut kaffe for å markere studentuka. Noen ble satt til å dele ut til de som gikk over brua til jobb, men de stoppet også bilistene. Noe som ga et salig trafikkaos og folk kom to timer for sent til jobb. Det er mange økonomiske problemer opp gjennom årene, men vi fokuserer på lysglimtene, sier Andersson.


Disse artistene solgte ut Driv i 2016

Studentsamfunnet Driv hadde satt seg et mål om å fylle studenthuset ti ganger, det lyktes de med på årets aller siste konsert.

 

Flere arrangementer

Det er ikke bare boklansering og gratiskonsert som blir å prege jubileet. 50-årskomiteen har så vidt startet planleggingen og lover en verdig markering gjennom året.

– Vi har mange planer både dette og neste semester, men det må vi komme tilbake til, sier Lars Kaupang, som er visepresident i Studentsamfunnet.

Studentsamfunnet feirer egentlig 50-årsdag 25. april, men det hersker naturligvis tvil om dette.

– Det første møtet ble holdt lørdag 25. februar. Men første lederen var bestemt i april. Mange eldre medlemmer har mange meninger om dette, men vi feirer hele året, så da er vi sikra, sier Andersson.