Votterock trekker folk fra hele landet

Denne helga ble det danset både høyt, lavt, tidlig og seint da årets Votterock ble arrangert på The Edge. Før alt var klart måtte de imidlertid legge 260 kvadratmeter dansegulv.

SVINGER SEG: Kathinka Marie Urke svinges rundt av Kjell Thomassen, hennes dansepartner for anledningen. Alle foto: Ronald Johansen 

kultur

Se stor bildeserie fra Votterock her (For abonnenter)

– Kurt, husk vannet!, sier en svett kursdeltaker oppe på Clarion The Edge sin Skybar. Der holdes det kurs i «Rock’n’roll» i forbindelse med årets dansefestival Votterock i regi av Kom og dans avdeling Tromsø.

For det går nemlig med mye vann når man fyller The Edge med danseglade nordmenn fra hele landet.

Dansegalla

– Votterock har etter hvert fått ry som et bra arrangement, så i år har vi 210 solgte helgepass også dukker det alltid opp litt ekstra til dansegallaen på kvelden, sier Votterock-sjef Kurt Olaussen til iTromsø.

Det virker i hvert fall som om folk koser seg for her lite annet enn store smil å se. Svetten siler, men koordinasjonen til de dansende forhindrer de verste kollisjonene.

– Dette er et kurs for viderekomne, sier Olaussen.

Så var det forklaringen. På Votterock slipper man nemlig å føle seg som om man har to venstreføtter.


Rockestjerna som ble tromsøværing

Selv om tusenkunstneren, trombonisten og fløytisten Pjokken Eide har levd av musikken i lange perioder av sitt liv, anser han musikken først og fremst som «en glede og en hobby.»

 

260 kvadratmeter dansegulv

– Vi har kurs for alle ferdighetsnivå. Det er motiverende å beherske nye teknikker, samtidig som man blir kjent med folk. Også er det jo artig å danse, fortsetter Olaussen.

Så artig faktisk at de i løpet av en kveld sikret seg 260 kvadratmeter dansegulv som ble lagt oppå The Edges teppegulv.

– Vi har faktisk større dansegolv enn vi har plasser å sitte på, humrer Olaussen som berømmer danseklubbens frivillige som stilte opp.

Kathinka Marie Urke deltar i år på sin tredje dansefestival og vi får knapt nok mer enn to ord med henne mens resten av klassen bytter dansepartnere.


To tromsøværinger i stor musikalsatsing

Når satire-musikalen "The Book of Mormon" har premiere på Det Norske Teatret 2. september i år, er det med to tromsøværinger i ensemblet.

 

Lærerikt og artig

– Det er utrolig artig! Man lærer mye av å danse med forskjellige partnere og får være sammen med andre danseglade. Dessuten har arrangørene lagt opp til et allsidig program, og det er bra med tanke på at vi har et blandet miljø med både veteraner og studenter, sier Urke som nå har danset swing i to år, men har lengre fartstid fra andre dansestiler.

– Enn hva gleder du deg mest til denne helga?

– Lørdagsfesten! Hvert år har man forskjellige temaer og i år skal det være et maskeradeball. Jeg håper virkelig folk kler seg ut, avslutter Urke.

Før hun slenger seg ut i dansen igjen. Den avsluttes nemlig ikke på lenge. I hvert fall ikke så lenge man har vann.