Dette kan du finne på i Tromsø i helga

Det skjer stort og smått i helga. Her er noen anbefalinger på hva du bør gjøre!

konsert: Hellbillies spiller konsert på The Edge lørdag kveld. Foto: Tor Farstad  Foto: Tor Farstad, Tor Farstad

kultur

Klokka 12.00 i dag (fredag) er det duket for gratis lunsjkonsert på Kulturhuset med NOSO. Her kan du nyte lunsjen til flott musikk.

Gratiskonsert

Sulten på quiz? Det er allmennquiz på Driv klokka 19.00. Det er maks seks stykker per lag. Prelaten inviterer til gratiskonsert mot olje i arktisk klokka 21.00 på fredag. Så langt er kun bandet Vind fra Tromsø annonsert og de spiller ifølge dem selv «lystig, melankolsk jazzpop», men de lover at det kommer flere.

UKM

Det er også UKM i helga og klokka 18.00 i kveld er det scenisk forestilling på Sommerlyst skole. Lørdag klokka 18.00 er det hovedforestilling på samme sted.

Bruktmarked

Lørdag kan du dra på skattejakt på et av byens beste bruktmarked fra klokka 11.00 på Kulturhuset i regi av Remiks. Mens du først er på Kulturhuset, kan du stoppe innom lørdagsuniversitetet klokka 13.00 for å høre fra folkene bak Tromsøundersøkelsen hvordan det står til med oss tromsøværinger. Om du ikke har rukket å se Havboka ennå, er det flere ledige billetter til 18.00-forestillingen på Scene Vest på Hålogaland Teater.

Hellbillies

På kvelden gjester selveste Hellbillies The Edge for å holde konsert, og det er faktisk ikke utsolgt. Om du derimot skulle føle behov for å kle deg ut, så kjører Driv temafest med «Hvor er Willy?», som burde være rimelig selvforklarende.

Dyr og konsert

Søndag inviterer Tromsø Museum til foredrag med professor Rolf Anker Ims, institutt for arktisk og marin biologi, UiT, om «Hva skjer med de arktiske dyrene når klimaet blir varmere?» klokka 13.00. Mads Tolling kvartett feat. Jacob Fisher spiller på Verkstedet klokka 20.00 konserten «celebrating Svend Asmussen».