Oddmund deltar i ny realityserie - får masse meldinger fra damer

I kveld er det premiere på NRKs realityserie «Skårungen». Oddmund Hansen merker kjøret allerede.

SKÅRUNGE: Søndag og mandag i fem uker fremover kan du blant annet se Oddmund Hansen i NRK-serien «Skårungen». Foto: Bernt Olsen/NRK 

kultur

I NRKs ferskeste realityserie følger vi 12 deltakere som skal forsøke seg på lofotfiske på den gode gamle måten.

Reinfjordværingen Oddmund Hansen, som jobber i Tromsø, har aldri før vært på TV. Nå merker han allerede interessen etter massiv eksponering fra NRK.

– Det er mange som legger meg til på Facebook, men jeg har ikke blitt gjenkjent på gata enda. Jeg har fått en del meldinger fra jenter, sier Hansen, etterfulgt av latter.

– Hva går meldingene ut på?

– For å si det sånn. Det har ikke kommet noen bilder ennå.

LES OGSÅ: Slik blir TV-våren!

Fra fiskevær

46-åringen er født og oppvokst i et fiskevær i Reinfjord og har vært med på reketråler i ung alder. Likevel fikk han seg en liten vekker da han fikk gamle fiskeredskaper i hånda på havet.

– Det er ikke noen spøk å være fisker. I alle fall ikke i gamle dager, sier Hansen, som særlig skryter av damene som var med i serien.

– De er råtøffe, og du kødder ikke med damene.

SKÅRUNGEN: Dette er gjengen som skal kjempe om å bli årets «Skårunge». Foto: Bernt Olsen/NRK 

Mye kunnskap

I det siste har det vært mye fokus på nordnorsk fiskerihistorie gjennom dokumentarfilmene «Ishavsblod» og «Tungeskjærerne». Et viktig fokus, ifølge Hansen.

– Vi vekker en viktig interesse blant de unge som vurderer å komme seg på sjøen. I dag er det status å fortelle at du er fisker, slik var det ikke tidligere. Det er et yrke du skal være stolt av, sier Hansen, som ikke kan røpe hva som skjer i serien, eller hvor langt han selv kommer.

– Jeg kan si at det blir litt dramatikk. Og en liten dose bannskap.

Spilt inn i Svolvær

Hele serien er spilt inn i Lofoten, med hovedbase i Svolvær. I løpet av ti episoder blir en og en deltaker slått ut, og til slutt skal det kåres en vinner.

Likevel vil ikke Hansen beskrive det som en slags «Farmen på havet».

– Det kan ikke sammenlignes. Det er ingen alliansebygning, og ingen går bak ryggen på hverandre. Det er rett og slett ikke mulig. Men det er små marginer og harde konkurranser.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur