Vinterlyd leverte folkefest

Vinterlyd samlet flere tusen mennesker på Stortorget. De aller ivrigste møtte opp mange timer før konserten, for å oppleve Isac Elliot på nært hold.

Vinterlyd 2017  Foto: Marcus Kristoffer Dreyer / Vinterlyd

kultur

– Tusen takk for en fantastisk avslutning på årets Vinterlyd, Tromsø! sier Arild Domaas, presseansvarlig for Vinterlyd.

Han kan fortelle at mellom 4.000 og 5.000 mennesker tok turen innom Stortorget for å overvære konserten og støtte oppom Krafttak mot kreft.

Konsertturneen Vinterlyd er et samarbeid mellom P4 og Kreftforeningen. Målet med turneen er å skape oppmerksomhet om innsamlingsaksjonen Krafttak mot Kreft.

  • LES OGSÅ:

    Bruker Snapchat i kjendisjakt

    Mens Kongsbakken-russen gledet seg til intimkonsert på The Edge hadde en jentegjeng sneket seg inn i jakten på sitt idol.

    (For abonnenter)

Isac Elliot-feber

Selv om målet med Vinterlyd er å samle inn penger til en viktig sak, handlet det for mange først og fremst om en 16-åring fra Finland.

– Det har vært kjempeartig å være her. Til nå har det beste vært Jesper Jenset. Han er utrolig kjekk også er han jo flink til å synge, men nå gleder jeg meg sykt til å se Isac Elliot, fortalte Elise Mari (13) like før idolet entret scenen.

Flere av dem som var på plass foran scenen flerfoldige timer før konsertstart, fikk en opplevelse de sent vil glemme.

– Det var helt utrolig å få et så nært møte med Isac Elliot. Det har vært en drøm lenge, og det var verdt å vente helt fra klokken 08.30, sier Elise Mari (13) med tårer i øynene.

Folkefest

To av dem som hadde møtt opp på Stortorget for å støtte innsamlingsaksjonen Krafttak mot Kreft var Marcus Nicolaysen (15) og Ane Katrin Nyborg (17). De storkoste seg.

– Konserten var helt super. Det var en helt ny konsertopplevelse, også håper jeg at mange benyttet muligheten til å putte på penger til bøssebærerne. Det er helt supert at denne konsertturneen kommer hit til Tromsø for å gjøre oss oppmerksom på hvor alvorlig kreft kan være sier Nicolaysen og Nyborg.

Stor giverglede

Hele troppen fra sanitetsbataljonen på Setermoen møtte opp på Vinterlyd for å bistå under kampanjen Krafttak mot kreft.

– Det har vært koselig å gå rundt som bøssebærer her på Vinterlyd. Vi har fått møte mange folk, men først og fremst har vi støttet en viktig organisasjon og sak, sier Sigurd Aaberg (19) og Magnus Sevatdal (20) fra sanitetsbataljonen.

Fintellingen av alle donasjoner viser 170.000 kroner på bøssene og 33.000 på Vipps. I tillegg donerer Sparebanken Nord-Norge 100.000 kroner, som er best av alle byer.

– Det har kommet inn veldig mye penger. Folk gir mye når de først får muligheten. Derfor er Vinterlyd et flott konsept, for det samles så mange hyggelige og giverglade mennesker, sier bøssebærerne fra sanitetsbataljonen.


I tillegg til Isac Elliot var den norsk/svenske duoen Tungevaag & Raaban, Jesper Jenset, Atle Pettersen og Sandra Lyng med på folkefesten i Tromsø sentrum.