Klart for Tindtrollrevyen 2017

Skal feire tromsdalsstoltheta

Gjengen bak årets Tindtrollrevy er så sikre på eget produkt at de stiller med egen lattergaranti. Om det ikke skjer, anklager de bare avisa for å bedrive fake news.

FORFERDELIG: – Ser vi forferdelige ut?, spør et av motivene på dette bildet. – Så bra, det var jo meningen, fortsetter hun da hun får se bildet. Martin Hanssen Løvsal (fra venstre), Johannes Bøchmann, Mathilde Korneliussen, Frida Henriksen, Susannah Gonzalez Spein, Trym Sømhovd og Elise Holm (foran) gjør seg til for fotografen.   Foto: Åsgeir Johansen

SMØR OG COLA: Det blir så som så med matvaner under revyfolkets øvingshelger, noe revyleder Trym Andreassen Sømhovd og hovedinstruktørene Sande Torneus, Torkild Moen, Mats Martinsen og Erik Jakobsen kan bekrefte.  Foto: Åsgeir Johansen

PLAKATEN: «Straight outta Dalen» handler blant annet om å være stolt over der du kommer fra. Vi tror i hvert fall det er det denne parodiplakaten skal demonstrere. 

ORIGINALEN: Ikke mye snø på originalplakaten til «Straight Outta Compton». 

kultur

– Kjenner du revylukta?

Erik Jakobsen geleider iTromsøs medarbeider gjennom backstageområdet. Det bærer preg av øvingshelg, kulisseskjæring og premièrenerver. Men hva er revylukta?

– Gaffatape, maling og svette, gliser Jakobsen.

– Og papp! Masse papp, skyter Sander Torneus kjapt inn.


Dette har aldri skjedd tidligere

Hele fem filmer med Tromsø-link vises på det ordinære kinoprogrammet i helga. Det har ikke skjedd tidligere.

 

Morsommere enn i fjor

Jakobsen, Torneus, Mats Martinsen og Torkild Moen er revyens hovedinstruktører og de er kjappe med å love at det er et forrykende revyshow som har premiere mandags kveld.

– Jeg var med i fjor og kan love at det er morsommere, sier revyleder Trym Sømhovd og kommer sine hovedinstruktører til unnsetning.

– Men trenger det å være fire hovedinstruktører?

– Du vet: alle gode ting er tre. Vi er fire, svarer Torneus kontant.

For lang pause

Som seg hør og bør har gjengen bak årets Tindtrollrevy ofret alt den siste tiden for å få revyen premièreklar. Og dagen før dagen, kan det synes som om det meste er under kontroll.

Og bare for å være sikker så begynte de ekstra tidlig med å lage revyen.

– Vi kom faktisk så godt i gang at vi måtte ta oss en to ukers pause, men det var ikke så lurt. En uke hadde vært lenge nok, ser vi nå, sier Moen.

Den lange prosessen med å forbedre og skjerpe sketsjene mener de fire instruktørene har vært med på å gjøre årets revy mer vågal.

Stolt over Tromsdalen

– Vi tør gjøre det lille ekstra, noe tilbakemeldingene vi har fått, også bekrefter, sier Moen

Dessuten, basert på tittelen «Straigt outta dalen», så blir dette en forestilling som feirer «tromsdalsstoltheta», som på ingen måte krever bostedsadresse i Dalen.

– Stoltheta får man for eksempel ved å gå på skolen her, sier Sømhovd som selv bor på øya, i likhet med to av instruktørene.

– Den stoltheta sitter dypt, sier Jakobsen.

– Og den er sta!, legger Torneus til. Man kan nesten spørre seg hvor disse erfaringene blant øyboerne kommer fra?

Lattergaranti

Årets Tindtrollrevy blir med andre ord en revy som sparker i alle retninger.

– Jo, men vi forsøker jo å være hardhendt på en omsorgsfull måte, sier Martinsen med et lurt smil.

Tindtrollene har faktisk slik tillit til eget show at billettene kommer med sin egen lattergaranti.

– Hvis det er noen blant publikum som ikke ler en eneste gang under revyen får de pengene tilbake, sier skuespiller Johannes Bøchman.

– Og hvis publikum kommer for å kreve pengene tilbake?

Tindtrollrevyen «Straight outta Dalen» har premiere mandag og spilles til og med torsdag.