Einar (35) fra Tromsø debuterer med barnebok

Med boken «Sigurd og de flygende dinosaurene» skal Einar Wist Øien bli en favoritt i bokhylla.
kultur

Mandag slapp tromsøværingen Einar Wist Øien sin aller første bok på markedet. Ut fra tittelen skjønner kanskje de fleste at det er snakk om en barnebok i fiksjonsseksjonen hos bokhandleren.

– Det stemmer. Jeg har skrevet manus for TV tidligere, men aldri begitt meg ut på bokfronten, sier Øien, som til daglig bor i Oslo.

LES OGSÅ: Slik skal de styrke nordnorsk litteratur

Fuglefobi

Boken tar for seg en liten gutt som har hatt en traumatisk opplevelse med en måse på badet. Samtidig elsker han dinosaurer over alt på jord, men da klassen har en utflukt til naturhistorisk museum, snus virkeligheten hans på hodet.

– En guide forteller ham at de dinosaurene som ikke døde ut ble til fugler. Nå står han altså overfor et kjempedilemma, sier forfatteren, som har latt seg inspirere av egne erfaringer som ung.

Gleder seg til respons

Så langt er det bare familie og hans tre måneder gamle barn som har fått høre historien. Nå gleder han seg til at resten av landet skal lese historien, slik at den kan bli en moderne klassiker.

– Jeg fikk kanskje ikke den responsen jeg håpet på av mitt barn. Resten av familien liker den, men de er kanskje litt lite objektiv.

– Det er mange moderne klassikere der ute, som for eksempel «Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans». Jeg håper min bok skal kunne slå an.

LES OGSÅ: I 1963 ble Karl Ole født, men allerede som liten skjønte han at noe ikke stemte (for abonnenter)

Lærerik

Øien har allerede plassert boken i egen hylle og omtaler den som morsom og lærerik, selv om forlaget advarte ham om at han beveger seg inn i et meget vanskelig marked.

– De fortalte at folk bare vil lese klassikere til barn som de selv leste da de var små. Men jeg håper så mange som mulig likevel tar sjansen på denne.

LES OGSÅ: Lanserer nordlysbok i Latvia

Boken er illustrert av narvikværingen Johan Reisang.