Polarshow 2017

Premiereklar etter maktkamp med skoleledelsen

Gjengen bak årets Polarshow droppet sol og utepåske og bunkret seg i stede inne på Sommerlyst ungdomsskole for å bli ferdig til premieren på onsdag.

Hele gjengen samlet: Disse ungdommene har tilbragt påsken inne på Sommerlyst ungdomsskole for å sette sammen årets Polarshow.Foto: Åsgeir Johansen 

PAUSE: Man vet at det er travelt når det å promotere revyen og snakke med journalister blir en pause. Ikke langt unna der Sunniva Seglsten (fra venstre), Susanna Winther, Sofia Bandini Danielsen og Ragnhild Buvik Lundeskaar sitter, ryddes det for harde livet. Foto: Åsgeir Johansen 

HJERNEMAT: Gjengen bak Polarshow fikk sponset fiskemat for 10.000 kroner av Bernt Pedersen og Karls fisk og skalldyr. Det laget catering- og multimediegjengen herlig god mat av. Foto: Privat 

kultur

Det var nesten oppbruddsstemning da iTromsø kom fram til Polarshows hovedkvarter, Sommerlyst ungdomsskole, tidlig mandag ettermiddag.

– Vi er nødt til å rydde amfiet da det skal være undervisning her i tirsdag. Det har vi ikke tid til, men det må bare gjøres, sier Sunniva Seglsten, Polarshows hovedleder.

Kulere enn «skuespiller»

Det har vært en lang og slitsom påske for denne gjengen, men det bærer verken Seglsten eller arbeidsfolket preg av. Det lover jo godt for premièren?

– Å ja, det blir et superbra show med mye energi, sier Sofia Bandini Danielsen. Hun er aktør i revyen.

– Aktør?

– Det høres bare kulere ut enn «skuespiller», forklarer Seglsten.

Ifølge Ragnhild Buvik Lundeskaar (også «aktør») har påskens samarbeid vært så godt at de har slått flere gamle flere rekorder på hvor fort de kan gjøre ting. Det betyr imidlertid ikke at de har hatt god tid.

LES OGSÅ: Krever svar om Polarshow

– Det har vært mange utfordringer med tanke på det nye skolebygget og at vi må være i amfiet, forklarer kasserer Susanna Winther.

Taper penger

Hun anslår at Polarshow blir å miste billettinntekter da kapasiteten i amfiet er liten i forhold til gymsalen. I tillegg har det dukket opp flere problem som har kostet Polarshow penger.

– Alt i alt taper vi penger på å ha det i amfiet, sier Winther.

Påskeaften inviterte arbeidsgjengen seg selv til felles fiskemiddag med sushi, laksetaco og sashimi.

– Jeg tror vi var klare for noe sunt da det hadde blitt mye ferdigmat i løpet av påsken. Da var det godt med deilig sushi, sier Seglstein.

Ifølge Danielsen og Lundeskaar var det også en positiv opplevelse at alle spiste sammen.

– Slike fellesmiddager gjør at vi har fått et bedre miljø hvor alle kan føle seg trygge, sier Lundeskaar.

Ikke godteri, men fisk

God fiskemat er kanskje en liten kompensasjon for offeret Danielsen, Lundeskaar og de andre «aktørene» må gjøre: For å ta vare på helsa får de ikke spise godterier i de to ukene revyen produseres.

– Det er verdt det. Vi ofrer litt og får masse tilbake, sier Danielsen.

Det sies jo at fisk skal være godteri for hjernen. Hvorvidt helgas fiskemåltid stimulerte hjernesenteret som skal få oss til å le, kan du finne ut på onsdagens premiere.