Flytter "Nordting": - Vi vil bygge en bro til tidligere HT-historie

«Nordting» flytter forestillingen til Tromvik.

Ut på tur: Amund Sjølie Sveen, som spiller i «Nord-Ting», tar med forestillingen på en liten tur.  Foto: Tom Benjaminsen

kultur

Den politiske forestillingen «Nordting», som har gått i prøvesalen på HT siden 23. mars, flytter til Tromvika for en dag. Grunnen er at prøvesalen skal benyttes til audition for «The Sound of Music».

– Vi prøver å bygge en bro til tidligere HT-historie hvor teateret besøkte Tromvik. Jeg synes det var på tide at man gjorde det igjen, sier aktør Amund Sjølie Sveen.

Førstkommende torsdag går forestillingen på Tromvik grendehus, hvor Sveen tror han møter et helt annet publikum enn inne i byen.

– Vi har snakket med bygdelaget, som er veldig engasjerte. I Tromvika er det veiproblematikk, en skole som er flyttet og fiskemottaket som er hjørnesteinsbedriften i samfunnet der ute. Jeg tenker det blir spennende å møte et annet publikum enn tverrsnittet av publikummet her inne i byen, som ofte er kvinner rundt 45 som stemmer SV, sier Sveen, som tilføyer at dette er første stopp på hans valgkampturné, etter at han lanserte Nordting som et parti til stortingsvalget.

Det blir med en forestilling i Tromvika. Fredag er «Nordting» tilbake på HT.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur