Flytter "Nordting": - Vi vil bygge en bro til tidligere HT-historie

«Nordting» flytter forestillingen til Tromvik.

Ut på tur: Amund Sjølie Sveen, som spiller i «Nord-Ting», tar med forestillingen på en liten tur.  Foto: Tom Benjaminsen

kultur

Den politiske forestillingen «Nordting», som har gått i prøvesalen på HT siden 23. mars, flytter til Tromvika for en dag. Grunnen er at prøvesalen skal benyttes til audition for «The Sound of Music».

– Vi prøver å bygge en bro til tidligere HT-historie hvor teateret besøkte Tromvik. Jeg synes det var på tide at man gjorde det igjen, sier aktør Amund Sjølie Sveen.

Førstkommende torsdag går forestillingen på Tromvik grendehus, hvor Sveen tror han møter et helt annet publikum enn inne i byen.

– Vi har snakket med bygdelaget, som er veldig engasjerte. I Tromvika er det veiproblematikk, en skole som er flyttet og fiskemottaket som er hjørnesteinsbedriften i samfunnet der ute. Jeg tenker det blir spennende å møte et annet publikum enn tverrsnittet av publikummet her inne i byen, som ofte er kvinner rundt 45 som stemmer SV, sier Sveen, som tilføyer at dette er første stopp på hans valgkampturné, etter at han lanserte Nordting som et parti til stortingsvalget.

Det blir med en forestilling i Tromvika. Fredag er «Nordting» tilbake på HT.