Sint ungdom skapte stor humor

Årets Polarshow har vært preget av en betent konflikt mellom elevene og skoleledelsen. Konfliktens kjerne dreier seg om hvor revyen skal spilles – i gymsalen som elevene har ønsket seg, eller i Amfiet hvor skoleledelsen har bestemt at revyen skal gjennomføres.

SINT Ungdommene i Polar Show levnet ingen tvil om hva de synes om skolens behandling av årets revy.  Foto: Zoe Bazilchuk

kultur

Selv om elevene ikke har fått viljen sin, har de ingen planer om å gå stille i dørene. For konflikten, manifestert i form amfiet, eller «den fittetrappa» som aktørene kaller det, får gjennomgå i årets Polarshow. Det er herlig å se ungdommelig mot og frustrasjon få utløp på scenen i humoristisk innpakning. Det er få enkle vitser om «trappa», men utspekulerte og deilig frekke humoristiske poeng.

SE BILDESERIE FRA REVYEN (for abonnenter)

Trappa fungerer

Det finnes sikkert hundre grunner til at elevene ønsker å fortsette å være i gymsalen. Det tas ikke lett på å tukle med tradisjonene til en snart 50 år gammel revy. Fra et publikumsperspektiv er likevel den nye Polarshow-scenen helt strålende. Publikum kommer opp i høyden, og uansett hvor man sitter føler man at man sitter helt nært scenen og får med seg alt som skjer.

Gjenkjennelig

Elevene er såpass unge at de ennå har et herlig skråblikk utenfra på samfunnet og voksenlivet. Godt voksne menn med sykkel og tights og nyskilte kvinner som har begynt å røyke får gjennomgå. Det er morsomt og gjenkjennelig. Elevene er ikke redde for å sparke oppover.

Flere av sketsjene har imponerende god dansekoreografi. Dans og sang er to klare styrker for Polarshow. Nummeret tar for seg bompenger og er en herlig visuell opplevelse.

Første halvdel av revyen er bunnsolid, men det er enkelte sketsjer som ikke sitter like godt i andre halvdel. Flere ganger avsluttes svært morsomme sketsjer uten noen ordentlig god punchline.

LES OGSÅ: Premiereklar etter maktkamp med skoleledelsen

Kunst av raseri

En annen av sketsjene  er bare en oppramsing av stedsnavn med sexrelaterte navn, som inneholder «sæd», «runk» eller «kuk». De yngste flirer, men ikke er det vulgært nok til å være morsomt alene, og det mangler de vittige poengene som det ellers er flust av i revyen.

Det er flere høydepunkt under årets Polarshow, men mest minneverdig er følelsene som skinner gjennom i raseriet mot skoleledelsen. Det blir mye bra kunst og kultur av sinne, frustrasjon og opplevelsen av at man blir undertrykt. Det er Polarshow 2017 et godt eksempel på. For å fortsette den gode utviklinga er det bare å gi ungdommen mer å være sint for.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur