Du skal ikke lete lenge for å finne noe du liker i helgens kulturkalender

Konserter, teater, sport og filmer kommer nemlig på løpende bånd.

TROMSØBAND: The Late Great spiller konsert sammen med El Cuero på Verkstedet lørdag.Foto: Daniel Lilleeng 

kultur

Det hele starter på fredag hvor man kan få en skikkelig rockekonsert utenom det vanlige på Studentsamfunnet Driv. Sunshine Reverberation har nemlig planlagt å spille midt på gulvet i storsalen når de rigger opp til konsert.

Føler du at stoner-psykidelika-rockerne kanskje blir litt hardt kan du heller ta turen til The Edge hvor Halvdan Sivertsen holder konsert. Den folkekjære landsdelsvisesangeren er kjent for å være morsommere på scenen enn de fleste standupkomikerne nå til dags.

KONSERT: Halvdan Sivertsen er klar for konsert på The Edge lørdag. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen

Noe som sender oss rett til Kulturhuset hvor Erlend Osnes skal sjarmere publikum med sin stå-opp-komikk. Her blir det to forestillinger etter hverandre – slik at flest mulig skal få med seg P3-profilen på scenen.

For de minste

Mens bakrusen drives bort kan du sende ungene på Kulturhuset, hvor revygruppa Billig brus skal opptre 11.30.

Espen Renø Svendsen og resten av impro-skuespillerne har endelig fått seg et tilholdssted etter at de ble kasta ut av HT tidligere i år. Nå gleder vi oss til å se hvordan de utnytter Kulturhuset.

Og det ser ut som det er på Kulturhuset det skal skje. På kvelden kommer Riksteateret med «Fire begravelser og ett bryllup», som settes opp i storsalen. I kjelleren, nærmere bestemt Verkstedet, hvor El Cuero og tromsøbandet The Late Great spiller opp til dans med sin melodiøse rock.

Sport og visesang

Du skal ikke gi deg selv om du har tatt en solid to-dager med konserter og teater. Søndag rekker du nemlig to fotballkamper og visesang med Unni Wilhelmsen på Skarven.

TUIL møter sørlendingene i Start klokken 15.30, mens TIL tar imot formlaget Stabæk på Alfheim klokken 18.00.

Mo: Mohammed Ahamed er aktuell når TUIL møter Start på søndag. Foto: Håkon Steinmo 

 

I kinosalen

Om du ikke er noen fan av liveopptredener kan du heller synke sammen i en mørk kinosal og få med deg klassikeren «Blues Brothers» fra 1980 på fredag på Verdensteatret.

På Aurora kino fokus har nettopp den kritikerroste «Fluefangeren» hatt premiere. Det kan bli langtekkelig og kjedelig for noen, men da stikker du heller inn i salen som viser «Lyst», som skal ha alt fra testikkelknusing og tortur, til husmorsporno.