Slik skal han opptre på en av Europas største salsafestivaler: – Jeg skal gjenerobre England

Jarl Tore Helmobakk har reist verden rundt som danser. Nå er han klar for å «gjenerobre» England med opptredenen «The Salsa Party Viking».

EKTE VIKING: Dette synet kommer til å møte festivaldeltakerne som møter opp for å se tromsøværingen Jarl Tore Helmobakk opptre på en av Europas største salsafestivaler. – Man kan ikke være så selvhøytidelig, sier han. 

kultur

Tromsøværingen og partneren Ania Helmobakk lever av å danse, og i fjor vinter vant de gull under VM i salsa i Hong Kong. Paret har drevet dansestudioet Polepointe i Stavanger i nesten seks år, og de to danserne reiser verden rundt for å undervise, underholde og konkurrere. I fjor vendte Helmobakk nesten hjemover og åpnet et splitter nytt dansestudio i Tromsø, Dancelab.

Kumle & Raspeball

Denne helga reiser de to til England for å opptre på «Teesside», en av Europas største salsafestivaler. I den anledning har han fått med seg satirebandet, Kumle & Raspeball, for å få en liten humoristisk vri på opptreden. De har nemlig produsert introen til showet, samt låten som skal brukes under opptredenen.

– Jeg skal gjenerobre England, sier Helmobakk og ler.

Selvironi

Med vikingkostyme, sverd og en god dose humor, er Helmobakk klar for å ta de rundt 4.000 festivaldeltakerne med storm.

– Jeg har hatt denne ideen i hode lenge. Jeg har reist jorda rundt i syv år og nå er det på tide å gjøre litt narr av seg selv. Man kan ikke være så selvhøytidelig. Jeg håper at folk vil syns det er artig, sier han.

– Vi tar noe som er ganske barbarisk inn i salsaen. En viking har jo egentlig ingenting å gjøre i dette miljøet, legger han til.


 

Skal danse til metal

Nå som Kumle & Raspeball bidrar med Helmobakks «erobring» av England, har han sagt seg villig til å stille opp på en av deres konserter i Tromsø.

– Det er ikke satt av noen dato for det ennå, men jeg ser fram til å danse salsa til metalmusikk, sier han og ler.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur