JazzNatt arrangeres for åttende gang

– Det spilles mye rock i Tromsø, men vi ønsker å slå et slag for jazz

Byens fremste musikalske talenter skal vise seg fram på Kulturhuset natt til 1. mai.

SKAL I AKSJON: Kiss The Tatoo If You Want To Dream med fra venstre: Linn Maria Hansen Holst, Marie Sletten Haagensen, Lars Birgitsønn Vik, Jørgen Nordbye, Joakim Hansen, Sigurd Skogdal, Kristian Bruun Lorentzen, Eskil Løkstad Hansen, Robin Røsting Mathisen og Espen Mortensen. 

JazzNatt fokuserer på lokale, unge musikere, men vår lille «tvist» er at disse får spille sammen med en internasjonalt berømt artist.

Øystein Blix, Tromsø Jazzklubb
kultur

30. april arrangeres JazzNatt for åttende gang i Tromsø, på Kulturhusets verkstedscene, som den lokale markeringen av International Jazz Day.

Arrangør Tromsø Jazzklubb ønsker å vise fram lokale talenter, og band fra både Kulturskolen og musikklinja ved Kongsbakken videregående skole skal på scenen søndag kveld.

Jazz, funk og hip hop

Kiss The Tattoo If You Want To Dream består av ti elever ved Kongsbakkens musikklinje. Samtlige ser fram til muligheten til å spille foran et nytt publikum.

– Det blir artig å vise fram musikken sin for jazzmiljøet, sier trombonist Sigurd Skogdal.

Han er det eneste bandmedlemmet som tidligere har opptrådt på JazzNatt, attpåtil som solist.

Gitarist Eskil Løkstad Hansen mener bandet er nysgjerrige på flere musikksjangere.

– Vi har elementer fra jazz, funk og hip hop. Personlig har jeg har bare spilt rock’n’roll tidligere, så det blir interessant å spille foran et helt annet publikum, sier Hansen.

Ønsker mer fusion

Musikken er egenkomponert, og keyboardist Kristian Bruun Lorentzen mener orkestre som Snarky Puppy og Jaga Jazzist har bidratt med inspirasjon.

– Det spilles mye rock i Tromsø, men vi ønsker å slå et slag for jazz og fusion, sier Lorentzen.

Kiss The Tattoo består av en kjerne unge musikere som har spilt sammen en stund, men dagens besetning gjorde sin første konsert i desember 2016.

Ungdommer spiller med stjerne

Øystein Blix i Tromsø Jazzklubb ser også fram til å oppleve bandet fra «Konsen», og ikke minst Kulturskolens jazzensemble – som består av elever mellom 13 og 19 år.

– De er en gjeng med flinke musikere fra Kulturskolen, som ledes av Dag Okstad. De skal improvisere og utforske jazzen etter beste evne, sier Blix.

LOkalt fokus: Øystein Blix i Tromsø Jazzklubb mener at JazzNatt skal fokusere på lokale talenter. 

Selve rosinen i jazzpølsa er den danske trompetisten Thomas Fryland, som ifølge Blix tilhører det internasjonale toppsjiktet.

– JazzNatt fokuserer på lokale, unge musikere, men vår lille «tvist» er at disse får spille sammen med en internasjonalt berømt artist. I år er det Fryland, og tidligere år har vi hatt Victor Wooten, Knut Reiersrud og Knut Riisnæs i samme rolle.