Nå starter dette populære prosjektet opp igjen

Det populære tiltaket «Friluft for alle» er klar for en ny sesong i Tromsø.

NORDLANDSBÅTER: Barnefamilier kan ro i nordlandsbåter gjennom «Friluft for alle». Bildet er tatt i 2014.Foto: Arctandria Tromsø kystlag 

kultur

Onsdag starter første aktivitet under tiltaket «Friluft for alle», som arrangeres av Ishavskysten friluftsråd. Først ut er det roing med nordlandsbåter ved Kvaløysletta.

– Det er et flott etablert tilbud til barnefamilier, sier Maja Sjöskog Kvalvik, som er rådgiver ved Ishavskysten friluftsråd.

Hun forteller at oppmøtet er alt fra 60 til 80 personer ved hver kveldsaktivitet.

Les også: Disse friluftstiltakene får over tre millioner kroner

Stjernekveld

– Innbyggerne får igjen gleden av det store engasjementet blant friluftslivsentusiastene i kommunene. Aktivitetskalenderen byr på mange fine opplevelser og utfordringer i ulike deler av kommunene. Friluftsliv for alle er en gratis mulighet til å bli bedre kjent med sin egen kommune, og samtidig prøve seg på nye og spennende aktiviteter, sier Kvalvik, som også oppfordrer folk til å benytte seg av tilbudene som finner sted rundt om i kommunen og fylket.

Og har du ikke mulighet til å delta førstkommende onsdag vil det være over 30 arrangementer rundt om i kommunene fram til oktober hvor sesongen avsluttes med en stjernespekket kveld på Vitensenteret.

Les også: Krever at politikerne kommer på banen i scooterdebatten

– Alle må jo lære seg å ro

Sesongen baserer seg på lokale lag og foreninger som har hver sine kvelder på å arrangere aktiviteter til barnefamilier. I Tromsø er det snakk om turer i skog og fjell, bueskyting, garnfiske i båt, fiskelære, fuglekikking og hundekos ved Villmarkssenteret.

– Alle må jo lære seg å ro når man bor i Nord-Norge. Det er artig og det er god trening, sier Thomas Johansen i Arctandria Tromsø kystlag, som arrangerer den første ettermiddagen.

Han forteller at det blir fire båter hvor folk kan få fiske litt. Etterpå blir det bålkos med fiskesuppe i fjæra.

– Det er fine kopier av nordlandsbåt som lukter godt og er rettbygd etter gammel byggeteknikker. Vi har opplevd alt fra 30 deltakere til over 100. Det avhenger alltid litt av hvordan vær vi får, sier Johansen.

Kalender med full oversikt over alle aktivitetene fram mot oktober blir delt ut på alle skoler og barnehager denne uken. I tillegg kan man finne oversikt på Facebook-gruppen til «Friluft for alle».

Les også: Fjellskikkprisen for 2017 til magasinet Fri Flyt