Studentene har eksamen og gjør seg klar for å reise hjem, russen feirer og tømmer lommeboka og resten sparer til fellesferien. Det betyr at også de fleste av byens konsertscener trapper ned på arrangementsfronten og det blir lengre mellom ting som skjer før festivalsommeren slår inn.

Arthur Mack ved Prelaten går på mange måter mot strømmen og kjører på med et variert program på hele 16 arrangementer i mai og juni.

– Det er mange som vil spille hos oss, og billettene går bra. Jeg tror ikke det har med at folk ikke vil gå på konsert, men at det må være gode tilbud til folk, sier Mack.

SØRVAAG: Hanne Sørvaag er klar for Prelaten.

Ingen går ned i kjelleren

En av grunnene er også at Mack har sett at få personer søker ned i kjellere når det er sommer og godvær. Dermed holder altså Prelaten sommerstengt i hele juli måned.

Med en kapasitet på 230 stående og 160 sittende går billettene unna jevnt og trutt på nettet.

– Det går en 10–12 billetter i døgnet på Hanne Sørvaag. Den tror jeg i alle fall blir utsolgt, sier Mack.

Booker etter konkurranse

Det er snart to år siden Prelaten åpnet

– Vi skal være det lille Kulturhuset i Tromsø hvor alle kan spille på. Det er ikke alle som kan spille på større steder. Vi er en plass mellom Bastard Bar og Kulturhuset/The Edge. Når det er sagt booker vi ting hvor vi unngår store datoer som The Edge har store arrangementer på. Fyller de salen med 1.500 mennesker er det ikke mange igjen som kommer til oss eller andre utesteder i byen.

Mest intime i byen

Innehaveren forteller at konseptet med at alt er tilrettelagt for musikerne som kommer, gjør at akkurat deres konsept er det beste i byen. Her stiller de med alt utstyr, mens artisten betaler tekniker og tar selv pengene i døra.

– Jeg mener det er derfor vi har et så tettpakket program. Vi gjør ingen forskjell på Hanne Sørvaag eller Cliff Isaksen. Her arrangerer de selv, og vi stiller med teknikk og lokale. Sånn må det være og det tror jeg er det riktige å gjøre, sier Mack.