Gospelcompagniet feier 25-årsjubileum med albumslipp og egen festival

Nå skal Tromsø-koret gjennomføre en årelang drøm.
kultur

– Vi har 25-årsjubileum i år, og synes det er en god unnskylding for å lage en CD, sier Linn Årnes som synger i koret.

Internasjonale konserter

Amatørkoret øver en gang i uka med Jardar Johansen som dirigent. De har de siste årene hatt omfattende konsertvirksomhet. Blant annet har de spilt mye i London.

– Det er en helt annen stemning der. Mens publikum i Norge sitter rolig på stolene sine og klapper etter hver sang, er det et enormt gospel-miljø i England som kan sammenlignes med det amerikanske. De synger med fra første tone, forklarer Årnes.

Den hyppige konsertvirksomheten har gitt dem motivasjon til å gjennomføre albumplanene.

– Mange spør oss på konserter om de kan kjøpe CD-en vår, og blir overrasket over at vi ikke har utgitt noe. Vi har tenkt tanken på å lage en CD i flere år, og det er på tide nå, sier Kathrine Haagensen som også er medlem av koret.

– Vi er en god, hard kjerne i koret som har vært med lenge. Vi har også hatt mange konserter den siste tiden som har gjort oss ordentlig samstemt, sier korist Henning Norbakken.


Tromsø-talenter til Det Norske Teatret

Den unge gjengen med skuespillere fra Kulta får sjansen på landets største teater torsdag.


Festival

CD-en vil i utgangspunktet kun slippes i fysisk format.

– Vi er avhengig av å ha noe å selge på konsertene våre for å dekke inn utgiftene vi har hatt med å lage CD-en Tradisjonelt har koret to julekonserter og en vårkonsert, forteller Årnes og fortsetter:

– Fordi vi bruker våren på innspilling, vil vi utsette vårkonserten til i høst. Da skal vi ha en gospelkonsert hvor vi invitere flere kor, og forhåpentlig gjør vi gospel synlig i bybildet. Men vi kan like greit innrømme at vi først og fremst arrangerer festivalen for å feire oss selv og 25-årsjubileet vårt.

«Gospelfestivalen» skal arrangeres helga 6.–7. oktober, og planene er at albumet skal slippes samtidig. Men om du vil ha en smakebit før høsten, så skal koret synge på Stortorget under årets 17. mai-feiring klokka 14.00.


Sparebanken har delt ut en million kroner til kulturtalenter

Ti nordnorske kulturtalenter har fått stipend fra Sparebankstiftelsen Sparebanken Nord-Norge.