Jazzfestivalens siste navn er klare

Programmet til Tromsø Jazzfestival er komplett – med Montreux-vinnere, og en norsk pioner på plass.

FESTIVALKLARE: Bugge Wesseltoft og hans New Conception of Jazz spiller på Tromsø Jazzfestival i sommer. Foto: Presse 

kultur

Fredag lanseres de siste bitene av puslespillet av Tromsø Jazzfestival. Det er nå klart at sommerens åpningskonsert blir med Bugge Wesseltoft sitt New Conception of Jazz, i Kulturhusets storsal.

– Endelig får Tromsø Jazzfestival besøk av pioneren og stilskaperen Bugge Wesseltoft, i særdeles godt selskap, uttaler Ida Karoline Nordgård i Tromsø Jazzfestival.

Tilbud utenfor sentrum

I fjor gjenoppsto Wesseltofts prosjekt «New Conception of Jazz», med en ny generasjon unge jazzmusikere.

– Medlemmene er blant de mest spennende nye norske jazzmusikerne i dag, uttaler Wesseltoft.

Onsdag 9. august blir det kick off-konsert med den rumenske duoen Sanem Kalfa og George Dumitriu, hos Bryggejentene i Ersfjorden.

– Vi ønsker å gi publikum utenfor sentrum et konserttilbud i lokale omgivelser, derfor var Bryggejentene et naturlig valg, mener Nordgård.

Konserter for barn og ungdom

Lørdag 12. august blir det holdt barnekonsert med Klangbein, på Lillescenen i Kulturhuset. Da skal Ole Jørn Myklebust og Morten Barrikmo bruke musikk og mimikk, på en leken og humoristisk måte.

Samme ettermiddag arrangeres det konsert med fri aldersgrense i bakgården på Hildr. Der skal de unge, lovende Tromsø-gruppene Kiss The Tattoo If You Want To Dream og Sondre Kleven Quintet sørge for musikken.