Går mot publikumsrekord på Kulturhuset

Om høstsesongen blir like bra som våren, konkurrerer Kulturhuset med publikumsrekorder fra storhetstiden.

Tror på Maurseth: Smith-Meyer har god tro på at med tiden vil også Gørild Maurseths Kulturhus-eksklusive standupshow «Prinsæssa fra Fine Marka» selge ut. Premièren er 23. november. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

kultur

Så langt i vår har 43.000 mennesker betalt seg inn på Kulturhusets arrangementer. Det er ny vår-rekord ifølge kulturhussjef Erik Smith-Meyer.

– Det er ikke slik at det kun er et par forestillinger som har tiltrukket seg mange gjester, vi har nesten hatt fulle hus på alt vi har arrangert så langt i år, sier en fornøyd Smith-Meyer.

– Det viser at vi har truffet godt på programmeringen vår, og det sørger for at regnskapet vårt går i balanse.

Kan bli rekordår

Smith-Meyer har vært sjef nå på Kulturhuset i seks år, og om besøkstallene blir like gode til høsten som nå på våren, går det mot ny rekord i moderne tid.

– Det er vanskelig å konkurrere mot tallene fra da Kulturhuset pleide å sette opp Arthur Arntzens forestillinger regelmessig, men de siste årene ser vi en god stigende kurve i besøkstallene våre og i år kan vi toppe dem med en god høst, sier kulturhussjefen.

Begynner allerede å selge ut høsten

En av Dagfinn Lyngbøs forestillinger i høst er allerede utsolgt, det samme gjelder en av Riksteatrets oppsetninger av «Pulverheksa og vennene hennes», men begge to får en ekstravisning. Billettsalget er også godt i gang for juleturneen til «MGP jr.», Gørild Mauseths eksklusive standupshow og Riksteatrets oppsetning av Ibsen-klassikeren «Gjengangere»

– Vi legger ut det som er klart i programmet fortløpende, så folk må være flinke å følge med om de skal kapre billetter i tide. Vi har mye spennende på gang, sier Smith-Meyer, og trekker fram blant annet «Dèkkje kunst» med Stig Henrik Hoff, Jørgen Langhelle og Reidar Sørensen som et høydepunkt til høsten.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur