Så langt i vår har 43.000 mennesker betalt seg inn på Kulturhusets arrangementer. Det er ny vår-rekord ifølge kulturhussjef Erik Smith-Meyer.

– Det er ikke slik at det kun er et par forestillinger som har tiltrukket seg mange gjester, vi har nesten hatt fulle hus på alt vi har arrangert så langt i år, sier en fornøyd Smith-Meyer.

– Det viser at vi har truffet godt på programmeringen vår, og det sørger for at regnskapet vårt går i balanse.

Kan bli rekordår

Smith-Meyer har vært sjef nå på Kulturhuset i seks år, og om besøkstallene blir like gode til høsten som nå på våren, går det mot ny rekord i moderne tid.

– Det er vanskelig å konkurrere mot tallene fra da Kulturhuset pleide å sette opp Arthur Arntzens forestillinger regelmessig, men de siste årene ser vi en god stigende kurve i besøkstallene våre og i år kan vi toppe dem med en god høst, sier kulturhussjefen.

Begynner allerede å selge ut høsten

En av Dagfinn Lyngbøs forestillinger i høst er allerede utsolgt, det samme gjelder en av Riksteatrets oppsetninger av «Pulverheksa og vennene hennes», men begge to får en ekstravisning. Billettsalget er også godt i gang for juleturneen til «MGP jr.», Gørild Mauseths eksklusive standupshow og Riksteatrets oppsetning av Ibsen-klassikeren «Gjengangere»

– Vi legger ut det som er klart i programmet fortløpende, så folk må være flinke å følge med om de skal kapre billetter i tide. Vi har mye spennende på gang, sier Smith-Meyer, og trekker fram blant annet «Dèkkje kunst» med Stig Henrik Hoff, Jørgen Langhelle og Reidar Sørensen som et høydepunkt til høsten.