Viser hjemmet på tv

Tromsø-arkitekt Rose Marie Steinsviks hjem vises fram på NRK2 tirsdag.

BESØK: De tegner boliger for andre, men hvordan bor de selv? Programleder Charlotte Thiis-Evensen (til høyre) har besøkt Tromsø-arkitekt Rose Marie Steinsvik for å snakke med henne om hva som skaper et godt hjem. Foto: NRK  Foto: NRK

Jeg synes det er fint at Odd er litt med.

Rose Marie Steinsvik
kultur

I forbindelse med programserien «Arkitektens hjem» på NRK2 får seerne vite mer om Steinsviks hjem, arkitektkontoret og noen av prosjektene som de har tegnet.

– Vi ble intervjuet om hvordan arkitekter bor og hvordan vi som arkitekter tenker. Jeg synes det er ærefullt å bli valgt ut til et slikt program. Ellers er det flere av de store Oslo-arkitektene som er valgt ut, sier Rose Marie Steinsvik, som er den første fra Nord-Norge som er med i programserien.

Episoden tirsdag kveld er nummer fem i sesong 3. Sesongene har seks episoder hver.

Gjensyn med Odd Steinsvik

En uke etter innspillingene i august i fjor døde Rose Maries ektemann, den kjente arkitekten Odd Steinsvik, brått og uventet.

– De ønsket å intervjue en kvinnelig arkitekt. Episoden handler dermed først og fremst om mine tanker, men Odd er med i noen av klippene. Jeg reiste til Oslo i vinter for å se på råutkast av episoden. Jeg synes det er fint at Odd er litt med. Han har vært den sterke personen på arkitektkontoret. Han var kreativ og flink til å se hvilken retning verden ville ta, sier Rose Marie Steinsvik.

– Mer enn bare hjemme

Rose Marie Steinsvik ønsket å vise fram mer enn hvordan hun har det hjemme.

– Da jeg takket ja til å være med i programmet, sa jeg at arkitektens hjem er langt mer enn kun der man bor. Det er også kontoret hvor mye av tiden tilbringes. I tillegg ble det en tur innom prosjektet «Polarbo» i Longyearbyen på Svalbard, sier Steinsvik.

NRK skal også ha besøkt og intervjuet flere som har tatt i bruk byggverk tegnet av Steinsvik Arkitektkontor.

– Siden jeg har jobbet så mye med barnehager, har de også filmet litt i Universet barnehage, på universitetet.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur