Er ikke i tvil; de har verdens beste jobb!

Ingrid, Julie og Anna jobber sammen med klassen sin under årets barnefilmfestival og stortrives som frivillige.

Lærerikt: Ingrid Alette Martinsen (11), Anna Myrstad Vangsnes (11) og Julie Kristine Albertsen (12) stortrives som frivillige under årets utgave av «Verdens Beste». Foto: Rikke Lange 

Jeg vil aldri klage på sol og fint vær, men det er veldig fint at folk også kommer på visningene våre.

kultur

Torsdag var det offisiell åpning på «Verdens Beste – Tromsø barnefilmfestival» med fest på Rådhuset med disko, kake og brus. Der var også hele 6. trinnet på Borgtun skole på plass, etter at de vant prosjektklasse-konkurransen til festivalen.

– Vi laget en video som søknad og fortalte hvorfor vår klasse burde få jobben, og laget tydeligvis den beste, forteller Anna Myrstad Vangsnes (11), som i tillegg sitter i en av juryene under festivalen.

– Vi hjelper til med å rigge opp til arrangementer og der de ellers trenger oss. Det er så morsomt, sier klassevenninnen Ingrid Alette Martinsen (11).

– Også litt tid film

Jentene skal jobbe frivillig under festivalen og innrømmer at det blir mer jobb enn film.

– Men vi får se en del. Anna får sett masse siden hun er i juryen, men det går helt fint uansett. Vi lærer utrolig masse om hvordan man lager festival og samarbeid med så mange forskjellige mennesker. Alle her er superproff, så det er veldig inspirerende. Vi gleder oss vel alle sammen mest til verdens beste barnebursdag som vi skal lage på lørdag, sier Julie Kristine Albertsen (12).

Fornøyd festivalsjef

Festivalsjef Astrid Aure strålte i kapp med sola under åpningen, og var strålende fornøyd med at folk valgte å ta noen timer med pause fra godværet for å gå på kino. Med offisiell åpning torsdag og et par visninger onsdag, er det enda for tidlig å si noe om billettsalget, men Aure tror og håper at flere vil prioritere film over sol i helgen.

– Jeg vil aldri klage på sol og fint vær, men det er veldig fint at folk også kommer på visningene våre og er med på alt det morsomme som skjer denne uka. På lørdag og søndag skjer det utrolig mye gøy, også er det selvsagt masse deilig film, sier Aure.

– Fredag og lørdag er det gratis drop-in workshop på Tvibit hvor du kan lage ditt eget hologram som jeg tror blir populært. Sing-along-visningen av «Frost» tror vi også kommer til å bli en megahit. Stumfilmkonserten på søndag med elever fra Kulturskolen gleder jeg meg selv veldig til.