Lokket med valper, hoppeslott og gatefotball på Verdens Beste

Finværet førte til stort oppmøte på aktivitetene til barnefilmfestivalens siste dag.

ARRANGØR: 6. trinn på Borgtun skole var med på å arrangere barnefilmfestivalen Verdens Beste. Edel (11) synes det beste var å innlede filmer. Alle foto: Miriam Leiros 

kultur

Hvert år er det en skoleklasse med å arrangere Verdens Beste. I år var det 6. klasse på Borgtun skole som fikk være med. Edel (11) er blant elevene som har hjulpet til under festivalen.

– Det har vært kjempegøy, sier hun engasjert.

Sjetteklassingene har vært med på forberedelser og hjulpet til gjennom hele arrangementet. De har bygget lounge, hatt stand på torget og innledet filmer på selve festivalen.

– Det beste er at vi fikk være med å lage alt. Vi har jobbet veldig mye med dette, forklarer 11-åringen.

HOPPESLOTT: Hoppeslottet ble hyppig besøkt mellom fotballkamper og kosing med valper. 

Les også: Er ikke i tvil; de har verdens beste jobb!

Varierte aktiviteter

Verdens Beste startet torsdag med åpningsfest. Siden da har de sendt flere filmer og hatt aktiviteter ute og i loungen ved Verdensteatret. Der har det vært mulig å lage seg selv som hologram og teste ut VR – altså virtuell virkelighet.

På avslutningsdagen hadde festivalen satt opp hoppeslott. De lokket også med boller, brus og gatefotball. Det aller mest populære var likevel valpene Villmarkssenteret hadde tatt med seg.

– Se, så søt den er! sier Edel som fikk lov til å holde den aller minste.

VALPEKOS: Rakel (4) og Sivert (3) hadde ikke sett noen filmer i løpet av festivalen, men synes det var veldig gøy å hilse på valpene. 

Gatefotball

Christer Johnsgård hadde også møtt opp til søndagens arrangement for å underholde barna med fotball.

– I fjor var jeg med på festivalen for å svare på spørsmål og snakke litt om fotball før Zlatan-filmen. I år har jeg fått lov til å spille fotball med alle ungene som kommer hit. Det har vært veldig artig, sier han.

Motstanderne hans var noe yngre enn det Johnsgård er vant til fra TUIL.

– Jeg har vunnet noen og tapt noen kamper. Man får jo litt konkurranseinstinkt, så de får ikke vinne så lett, forsikrer Johnsgård.

Blant ungene som var mest ivrig på fotballbanen, var Isak (10).

– Jeg har sett noen filmer også. «Hunt for the Wilderpeople» så vi. Det var veldig spennende. Også er det veldig gøy å spille fotball da, sier Isak før han springer ut på banen igjen og scorer enda et mål.

KONKURRANSE: Isak (10) fikk fram konkurranseinstinktet hos Christer Johnsgård som spilte gatefotball med barna. 

Les også: Skuffelse i Isberget etter Johnsgård-avgjørelse: – Ikke tvil om at han har kvaliteter

Fantastisk arrangement

Til tross for det fine været, var det ganske mange som så de forskjellige filmene.

– Jeg og Adrian har sett nesten alle filmene. Vi var på åpningsfesten og nå her. Det har vært et fantastisk arrangement som vi gjerne deltar på igjen, sier Azade Isaksen som var der med sønnen Adrian.

ANDRE ÅRET: Adrian (4) var med på filmfestivalen i fjor og ble godt kjent med arrangørene. I år har han vært med på nesten alt som har skjedd og skal gjøre det samme til neste år. 

Veldig fornøyd

Kommunikasjonssjef for festivalen, Håvard Stangnes, sier seg godt fornøyd med gjennomføringen av Verdens beste.

– Vi er veldig fornøyde med hvordan festivalen har gått. Jeg er ikke sikker på akkurat hvor mange det er som har sett filmene, men selv om vi måtte konkurrere med finværet så har det vært en del folk, sier han.

De mest populære filmene var åpningsfilmen «Opp i det blå» og «Rom 213».

– «Rom 213» er en litt skummel film for de eldre barna. På visningen av den fikk vi besøk av hovedrolleinnehaver Wilma Lundgren. Det var veldi stas, sier Stangnes.

Han vil også skryte ekstra av 6.-klassingene fra Borgtun som bidro til filmfestivalen.

Les også: Søker verdens beste barnejury

Klokken 18.30 ble festivalens vinnere offentliggjort:

En jury bestående av 10-13 år gamle barn og en voksen kåret vinnerne av Verdens Beste kortfilm og Verdens Beste langfilm. Finste «Little Wing», regissert av Selma Vilhunen vant Verdens Beste langfilm, mens kortfilmprisen gikk til australske «The Orchestra» regissert av Mikey Hill.

I tillegg fikk publikum stemme fram sin favoritt, som ble den fransk-belgiske «Fannys Flukt» regissert av Lola Doillon.