Fikk råd fra McCartney: – Skriv hver dag, så har du en hit

Cecilie Karlsen (20) fra Straumsbukta blir stoppet for «selfies» og autografer i England. Nå holder hun konsert i Tromsø.

ENDELIG HJEMME: Etter to år på McCartney-skolen LIPA er Cecilie Karlsen tilbake i hjembyen med en EP hun skal fremføre på Prelaten.  Foto: Kent-Einar Myreng

kultur

Cecilie Karlsen vokste opp med hester og gitar. Kombinasjonen gjorde at hun havnet i pop-country-land med musikken. Etter to år på Liverpool Institute for Performing Arts er hun på besøk i Tromsø igjen for å holde releasekonsert.

– Jeg går under artistnavnet «Cecil», har et syvmannsband hvor ingenting er elektronisk, og beskrives vel best som litt «old school» Taylor Swift.

LES OGSÅ: Dagny til VG-lista Topp 20-showet på Rådhusplassen

McCARTNEY: Med tips fra selveste Sir Paul McCartney skal Karlsen produsere flere hits.  Foto: Privat

Hjelp fra McCartney

På LIPA får studentene jevnlig besøk av Sir Paul McCartney, som er ambassadøren for skolen. Her har Karlsen fått flere tips og råd fra Beatles-stjernen.

– Han er både kompis og veileder for oss studentene. Han fortalte at jeg burde skrive en låt hver dag. Etter et år mente han at man hadde tre hiter. Akkurat det tror jeg at jeg har på EP-en jeg har gitt ut, sier Karlsen.

Låtene, som ble produsert av medstudenter, ble gitt ut forrige fredag, og etter bare seks timer begynte den å tikke inn på iTunes sin toppliste i verden.

LES OGSÅ: «Leopardbuksa mi revna i skrittet. Og da ble gåsungene hengende ute til tørk»

Releasekonsert

Lørdags kveld er det duket for konsert på hjemmebane. Da spiller Cecilie alene på Prelaten Kro og Scene, før Ketil Stokkan runder av kvelden.

– Da blir det selvsagt det jeg har på EP-en, i tillegg blir det en del låter ikke mamma har hørt en gang, sier Karlsen, som nesten ikke kan vente på at lørdagskvelden skal komme.

– Det kommer til å bli et kjempebra show. Jeg spilte på Prelaten da jeg ga ut min første singel julen 2015. Da var jeg kanskje litt mer anonym, men nå har jeg spilt mange konserter i England og er nok bedre på scenen, sier Karlsen, som for bare en måned siden solgte ut et konsertsted i Liverpool. Nå håper jeg at tromsøværingene også blir bitt av basillen og kommer på konserten, sier Karlsen.

Vil ha bandet til Tromsø

Med tanke på mer langsiktige mål satser Karlsen på å få gitt ut et album, men hennes store drøm er å få alle syv bandmedlemmene til Tromsø for å gjøre en større konsert.

– Kanskje Buktafestivalen eller Rakettnatt. Det må litt finansiering til, men det er virkelig drømmen. Da blir det sikkert også musikkvideoinnspilling her.