Pianokonkurransen Top of the World med storslått åpning lørdag

Av 184 søkere er det 21 pianister som nå konkurrerer om førsteplassen i den prestisjefylte pianokonkurransen.

ForrigeVINNER: Russiske Gregory Tchaidze vant Top of the World i 2015, og holdt åpningskonsert lørdag. Bildet er fra konkurransen for to år siden. Foto: Helge Matland  Foto: Helge Matland

kultur

Lørdag 17. juni var konsertsalen på Musikkonservatoriet fullpakket. Russiske Georgy Tchaidze holdt åpningskonsert for årets Top of the World.

– Det er tradisjon at vinneren fra den forrige konkurransen spiller på åpningen. Det var en strålende konsert, sier Tori Stødle, grunnlegger av konkurransen.

I tillegg til konserten av vinneren fra 2015, sto ordfører Kristin Røymo for den offisielle åpningen av konkurransen. Til slutt fikk deltakerne trekke sine egne nummer.

– Deltakerne fikk trekke rekkefølgen de skal opptre i. Alt i alt var åpningen en kjempesuksess, forteller Stødle.

Konserter hele uken

I går og i dag holder 21 deltakere sin egen konsert for publikum og juryen. I dag annonseres det 12 pianister som går videre til semifinalen som holdes på tirsdag. Onsdag ettermiddag får man vite hvilke tre deltakere som går videre til finalen.

– Det er et skyhøyt nivå på alle som deltar i denne konkurransen. Konsertene er åpen og gratis for publikum. De livestreames også på nettsiden vår. Disse konsertene er ikke noe man vil gå glipp av, sier Stødle.

Fredag holdes de siste konsertene i domkirka. Da annonseres også vinneren.

Prestisjefylt konkurranse

Top of the World ble startet i 2009 av Tori Stødle. Siden da har konkurransen blitt en av verdens mest anerkjente pianokonkurranser.

– I år hadde vi 184 søkere fra 44 forskjellige land. Det er veldig gøy at konkurransen har blitt så stor, sier Stødle.

Konkurransen har blitt avholdt fem ganger tidligere. I år har de fått vertsfamilier som huser deltakerne mens de er her.

– Vertsfamiliene er en stor suksess. De kommer på konsertene, tar vare på deltakerne og viser dem rundt Tromsø. Deltakerne er helt overveldet av støtten fra familien og den nordnorske naturen, forteller Stødle.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur