«Fra balkongen» hadde førpremière i Tromsø, fire dager før den kommer på kino i resten av landet. Store deler av filmen er spilt inn i filmen som følger Giæver og hans families liv gjennom ett år.

Brorens dom

Blant publikum befant Ole Giævers bror, Morten Giæver, seg. Han holder tilbake sekseren i filmen han selv er med i.

– Jeg liker ikke å gi terningkast seks. Det betyr at du har nådd helt til toppen. Det er vanskelig å si hva jeg synes om filmen siden jeg er mye med og den er veldig nær. Jeg ble veldig rørt og både lo og følte masse. Det er en veldig god film, sier han og ruller terningkast fem.

TOPPKARAKTERER: Morten Giæver er tilbakeholden på sekseren og gir terningkast fem til brorens film. Agnes Bohne mener filmen helt klart fortjener terningast seks. Foto: Jenny Ovlien Frisholm

Og favorittscenen er han bare litt i tvil om.

– Jokkescenen med meg! Nei da. Det er flere plasser der jeg ble rørt, men jeg er veldig glad i scenen der Ellinor lærer seg å sykle. Hele den scenen er veldig fin, sier Giæver.

– Jeg likte aller best glimtene av kjærlighet mellom foreldre og barn, sier Agnes Bohne.

Hun holder ikke tilbake, og gir filmen terningkast seks.

– Jeg har flirt, tørka tårer, og undret meg masse over livet og verden, sier Bohne.

– Fryktet den skulle bli kjedelig

Martin Hotvedt og Mathias Overrein hørte første gang om filmen under TIFF for to år siden. Når filmen dukket opp på kino var de nødt til å dra å se den.

– Jeg var veldig spent. Jeg fryktet at den skulle bli kjedelig, men det rakk den aldri å bli. Den er veldig filosofisk og Ola Giæversk, sier Hotvedt.

VENTET: Martin Hotvedt og Mathias Overrein hørte om filmen for første gang under TIFF for to år siden. Foto: Jenny Ovlien Frisholm

Både Hotvedt og Overlein gir «Fra Balkongen» terningkast fem.

– Den var slik jeg trodde; bra, ærlig og litt småklein. Filmen snakker om ting som man selv er redd for å snakke om, sier Overlein.

– En stor film

Det manglet ikke fra lovord fra publikum. Også Marius Lien Laga ga filmen terningkast fem.

– Minst. Det er en stor film. Den er altomfattende, men samtidig detaljrik om det å være menneske. Jeg likte aller best ærligheten i hele prosjektet, sier han.

STOR FILM: Marius Lien Laga mener "Fra Balkongen" er en stor film som fortjener terningkast fem. Foto: Jenny Ovlien Frisholm