De får støtte på veien til å leve av kunsten

Fire unge kulturtalent får støtte fra Ishavskraft.

Talentet: Gjermund Johansen, Ida Karoline Nordgård og Ellen Holandsli Engenes får sammen med Julia Alieva 25.000 kroner hver fra Ishavskraft.  Foto: Sverre Simonsen, Terje Arntsen, privat

kultur

Ishavskraft bidrar med støtte til både idrett og kultur i våre nordligste fylker, og etablerte sitt kulturstipend for å gi støtte og anerkjennelse til ungdommer mellom 15 og 25 år som ønsker å gjøre sitt kulturuttrykk innen kunst, musikk, dans eller drama til en levevei.

Kandidatene skal være fra, eller bo i Nord-Norge – fortrinnsvis i Finnmark eller Troms.

19 søkere

Stipendet er på til sammen 100.000 kroner, og kan tildeles én, eller fordeles på flere søkere som innfrir vilkårene. I år kom det inn 19 nominasjoner og juryen i Ishavskraft bestemte seg for å fordele stipendet på fire, altså får de 25.000 kroner hver:

  • Gjermund Johansen (fra Alta)
  • Ida Karoline Nordgård (fra Balsfjord)
  • Julia Alieva (fra Hammerfest)
  • Ellen Holandsli Engenes (fra Tromsø)

LES OGSÅ: Disse damene lover å være mer bitch

Sterkt Tromsø-heat

Johansen (22) er bosatt i Tromsø og en lovende klarinettsolist. Nordgård (23) er bassist og bor også i Tromsø. Hun er kjent fra en rekke lokale band og musikksatsinger.

Engenes (23) er tromsøjente og har saksofon som hovedinstrument, og er blant annet med i Bitches Brew sammen med Nordgård. Alieva (18) er på sin side en lovende danser som holder til i Hammerfest.