Slår seg sammen for å styrke nordnorsk humor

Vican og Stand up Nord skal samarbeide for å styrke nordnorsk humor- og fortellertradisjon.

Inngår samarbeid: Thomas Leikvoll (fra venstre) og Trine Lise Olsen i Stand Up Nord inngår samarbeid med Natalie Lorentzen og Mona Hassfjord i Vican for å tilby et bedre humor tilbud i Nord-Norge. Foto: Privat 

kultur

I flere år har komiker og gründer Trine Lise Olsen mer eller mindre alene jobbet beinhardt for å etablere selskapet Stand Up Nord, som regelmessig arrangerer standup-kvelder for byens befolkning. Nå får hun hjelp fra det lokale arrangørselskapet Vican.

– Jeg har drevet Stand Up Nord i mange år, og har brukt mye tid på å få publikum og kunder til å skjønne at nordnorsk humor er verdt å se og å høre. Nå var tiden moden for å finne en samarbeidspartner med kontaktnett, kompetanse og mest av alt entusiasme til å kunne gjøre det hele større, sier Olsen og fortsetter:

– Vi har allerede begynt samarbeidet. Jeg og Thomas (jour.anm. Leikvoll, som er medeier i Stand Up Nord) tar nå jobbene våre gjennom både Vican og Stand Up Nord, så får vi se om hva som skjer videre. De første felles arrangementene våre kommer ut på høsten, men de kan jeg ikke si noe mer om nå.

Vinn-vinn

Stand Up Nord har også Per Sundnes, Maria Bock og Stig Frode Henriksen i stallen sin, og Vican tror dette blir en vinn-vinn situasjon for alle parter.

– For oss var samarbeid med Stand Up Nord perfekt. Nå har vi enklere tilgang på det våre kunder etterspør, nemlig nordnorske konferansierer og underholdere, sier Mona Hassfjord i Vican, og fortsetter:

– Det er nå engang slik at når våre kunder er i Nord-Norge, så ønsker de å vise fram det beste fra vår landsdel, uavhengig av hvor hovedkontoret deres ligger. Dette gjelder ikke bare det som serveres av mat og drikke. Også det som skjer fra scenen skal være ekte nordnorsk.

Store planer

Nå ser de fram til en spennende høst med et unikt tilbud til nordnorske bedrifter.

– Skal man lykkes med å skape store ting i landsdelen, må vi gjøre det sammen med dem som har kompetanse og vil det samme som oss. De fleste nordnorske selskap er for små til å gjøre det alene, men vi kan få til mye når vi arbeider sammen, sier Natalie Lorentzen i Vican.

– Vi har store planer fremover. Ikke minst vil kommersielle aktører i regionen merke at vi har et tilbud som er lokalt, nordnorsk og av høy kvalitet. Etter hvert vil også publikum få merke at det skjer ting på humorfronten, melder de nye samarbeidspartnerne.