Burgertesten, kandidat 1

«Blårockburger i ny drakt føltes som å bli betatt av en gammel flamme»

Blårock-burgeren har hatt legendestatus. Fra midten av 1990-tallet var det den eneste ordentlige burgeren som var å oppdrive i byen og den eneste burgeren som var kjent utenfor bygrensene.

ROCKEBURGER: Burgerne på Blårock er oppkalt etter rockeband. Burgeren på bildet bærer navnet til Dead Kennedys.  Foto: Thor Anders Angelsen

kultur

BLÅROCK


Hamburger: Dead Kennedys.
Kjøtt: Mydland leverer høyrygg av storfe.
Potet: Potetene kuttes opp til fries og råstekes på kjøkkenet med skallet på.
Brød: Brioche-brød fra Steike Godt.
Måltidet inneholdt: 1 burger med ekstra ost og en kurv potet (for to pers.).
Pris: 214,-
Utvalg: Blårock serverer en rekke forskjellige burgere.

Relansering

Den gamle flammen har falmet i årenes løp. Mens nye burgerplasser har slått seg opp i Tromsø, har Blårock falt ned av tronen.

I januar relanserte Blårock burgermenyen med hjelp fra lokale musikere og komiker Atle Antonsen som figurerte i en musikkvideo. Antonsen slafset seg gjennom nytt kjøtt fra Mydland, nytt brød og ost som igjen skulle tenne gamle lyster.

På anbefaling fra kjekkasen bak baren bestiller vi begge to 200 grams Dead Kennedys. Den mest spiste burgeren og følgelig en klassiker. I bakgrunnen pumper The Clash noen velkjente ska-rytmer ut av høyttalerne. «Rudie Can’t Fail», synger Joe Strummer og Mick Jones. Men hva med Blårock-burgeren?

Tradisjonstro

Burgeren presenteres på en annen måte enn en tradisjonell burger. Brød, cheddar, og bacon er hele burgeren – resten av ingrediensene ligger ved siden. Ikke noe avanserte greier, men krispy salatblader, rødløk og to tomatskiver. I tillegg en god bolle med dressing.

Layouten på tallerkenen gjør det mulig å ta en skikkelig tugge av selve burgeren, uten å hengsle kjevene av ledd, som ser ut til å være mantra for de fleste burgerstedene nå om dagen. Vil du ha et tårn, får du være så god å bygge det selv med de ingrediensene som er på tallerkenen. Der vi andre steder må demontere burgeren for å få den i oss, må vi her montere burgeren. Vi liker konseptet, om enn bare av nostalgi. Det er også en nødvendighet. Burgeren med kun brød, bacon, ost og kjøtt blir for salt alene. Selv med grønnsakene ble burgeren for salt.

Potetbåter

Potetbåtene er råstekte og puttet i frityren med skallet på. De kommer godt stekt, godt krydret og i godt monn. Det er mulig vi snakker om byens beste potetbåter. Salte de også, bevares, men dressingen var perfekt til å gjøre smaken lunere.

Blårockburger i ny drakt føltes som å bli betatt av en gammel flamme. Det ble et lykkelig gjensyn, men gjensynet gir også lyst på et stort glass vann.

Om testen:

  • Redaksjonens mest sultne journalister har testet hamburgere. Anmelderne har tatt for seg rene burgerrestauranter og i enkelte tilfeller spisesteder som kun har én burger på menyen, men som vår duo har blitt anbefalt å teste ut.
  • Vi har testet 10 restauranter. Blårock er den første anmeldelsen som publiseres.
  • Anmelderne spiste samme type hamburger.
  • For å snevre inn utvalget har vi testet én hamburger fra hvert spisested i testen.