Lei herredominans – nå lager hun standup-kveld med bare damer

Trine Lise Olsen så seg lei på å bli fordelt inn på mannsdominerte standup-show. Nå har hun tatt grep og lager et show med bare kvinner.

ARRANGØR: Trine Lise Olsen skal arrangere en standup-kveld med kun kvinnelige komikere.  Foto: Harstad Tidende

kultur

Kvelden arrangeres på Teaterkjellern i Oslo i august. Komiker Trine Lise Olsen forteller at hun var lei av hvordan standup i Norge er arrangert for tiden.

– Det finnes kvelder med bare menn som arrangeres hele tiden. Det virker som at når kvinner opptrer blir de fordelt inn i mannsdominerte kvelder, og da gjerne bare én per kveld. Det ville jeg gjøre noe med, sier hun.

Arrangerer selv

Og da ingen andre ville gjøre noe med det tok hun like godt ansvar selv.

– Ja, dette er noe jeg har tatt initiativ til. Jeg booket Teaterkjellern, og fikk på plass de andre komikerne som kommer til å opptre sammen med meg, sier Olsen.

Ikke kvinnekveld

Selv om det bare er damer som opptrer vil ikke Olsen gjøre noe stort nummer ut av det.

– Nei, jeg tenker ikke å gjøre noe nummer ut av at vi bare er jenter. Det skal ikke være noen jentekveld eller kvinnekveld. Vi er standup-komikere som synes det er gøy å stå sammen, og vi fokuserer heller på at showet skal bli bra. De som kommer til å opptre sammen med meg er Sofie Frøysaa og de to nykommerne Sandra Spjelkavik og Mariell Køste, sier Olsen.