Mimmi Tamba (26) lærer fra de beste i bransjen

Tromsøartisten Mimmi Tamba tilbringer en drøy uke i Los Angeles for å lære mer om musikkbransjen.

VM I SCENEKUNST: Mimmi Tamba oppholder seg Hollywood for å få sjansen til å vise seg fram foran anerkjente agenter og bransjefolk.   Foto: Anine Desire

kultur

Mimmi Tamba har lenge vært aktiv som artist i Tromsø, og fikk nasjonal oppmerksomhet da hun deltok i NRK-produksjonen «Stjernekamp» høsten 2013.

Stille etter stormen

FEEDBACK: Artistene får kun ett minutt til å vise seg fram foran juryen. Her mottar Mimmi Tamba tilbakemeldinger.  Foto: Privat

Det har imidlertid vært litt stille siden hun slapp debutalbumet «Storm» i 2014, men hun har vært aktiv i skyggene med skuespillerstudier i Oslo og arbeider med et nytt album, som kommer ut i 2018. Den eksakte utgivelsesdatoen ønsker sangeren å holde hemmelig litt til.

– Det er et veldig sterkt konsept. Uten at jeg kan si så mye vil det komme hint etter hvert. Det er ikke snakk om et totalt sjangerbytte, men noen overraskelser blir det, fortalte Tamba til iTromsø tidligere i vår.

Nåløye

Nå er hun i Los Angeles sammen med 1.500 andre artister og dansere fra hele verden for å delta på World Championship of Performing Arts (WCOPA) og lære fra de beste i bransjen. Etter å sluppet gjennom nåløyet blant 200.000 søkere, er hun nå klar til å vise fram hva hun er god for.

– Jeg skal delta på seminarer og dansekurs, og i tillegg vise både egen musikk og en cover til en jury. Så får vi se om de vil høre mer, forteller Tamba.

Tiden som er satt av til audition er riktignok en smule knappere enn hva artisten er vant med fra tidligere.

– Man får bare ett minutt per sang på å vise fram det man har. Det er veldig god trening, rett og slett, sier hun.

WORKSHOP: Mimmi Tamba har tatt dansetimer med Kenya Clay, som blant annet har opptrådt som danser på gigantarrangementet Super Bowl, og i tillegg jobbet for en rekke kjente artister.   Foto: Privat

Hard hud

Blant seminarene hun har vært på finner man studioprodusenten Jeffrey Weber, som har 35 års erfaring fra bransjen og flere Grammy-nominasjoner og topp-ti-album på den amerikanske Billboard-listen.

I tillegg tar hun dansetimer med instruktøren Kenya Clay, som har vært dansekoreograf for TV-serier som «Glee» og «How I met your Mother», samt jobbet for artister som Black Eyed Peas, Mary J. Blige og Nelly Furtado.

Tamba ser på dette som en mulighet til å prestere sitt ytterste som artist.

– Først og fremst er det en syk erfaring og ha, og man får hardere hud av dette. Det er så mange dyktige folk her så man må bare levere, sier hun, og legger til:

– Jeg ønsker meg kontakter som jeg kan bruke i fremtiden.

Tamba tar nå det siste året på teaterutdanningen «Det Multinorske» og skal opptre på Det Norske Teatret til høsten i musikalen «The Book of Mormon».

DET MULTINORSKE: Dette er elevene ved teaterutdanningen "Det Multinorske". Bak fra venstre Peiman Azizpour, Emil Rodrigo Jørgensen, Mimmi Tamba. Foran fra venstre Kidane Gjølme Dalva, Catharina Vu og Amina Sewali. Tromsøværingene Tamba og Jørgensen blir fra høsten å se i "The Book of Mormon" sammen med flere av studiekameratene.   Foto: Det Norske Teatret