Bragerevyen gjorde storeslem i revy-NM

Bragerevyen deltok for første gang på NM i revy på Høylandet i helgen. Med seg hjem har de publikumspris og norgesmestertittel i scenefremføring.
kultur

Kongsbakkens tradisjonsrike Bragerevy har i helgen deltatt på NM med sketsjen «Rett fra fettlørva» med stor suksess. Fredag stakk tromsøgjengen av med publikumsprisen i den fjerde semifinalen, og gikk dermed direkte til finalen lørdag kveld. Der fra tok de med seg prisen for beste scenefremføring.

– Det gikk over all forventning, sier Anja Lockertsen i Bragerevyen.

Lockertsen forteller at hun ble overrasket over både størrelsen og nivået på arrangementet.

– Vi trodde ikke det var så stort. Det er fantastisk å se at så mange i Norge har et sånt engasjement og så stor kjærlighet for revy, forteller hun.

At det skulle bli to priser på Bragerevyen, var heller ikke forventet.

– Det var absolutt ikke forventet! Jeg tror ikke det har gått helt opp for oss ennå, men vi er veldig stolt. Dette gir en ekstra «boost» videre, sier Lockertsen.

To priser til Malangsrevyen

Malangsrevyen har også vært med på NM i helgen, og gjorde det også sterkt. Med sketsjen «Trygghetstyranni» vant de også publikumspris i sin semifinale, mens «Strikkemani» fikk pris for beste musikalske innslag under selve finalen.

Utmerkelsen har ikke gått helt opp for malangsgjengen heller.

– Det har gått fort i svingene, så det har ikke satt seg helt ennå, sier Fredrik Nordnes.

Danmark neste år

Finale-sketsjen deres ble også plukket ut som underholdningsnummer til dansk mesterskap i revy neste år.

– De representerer Norge i et utvekslingsprogram mellom revyene. De deltar altså ikke i konkurransen, men blir med som et underholdningsinnslag, forklarer Nordnes.

– Kan språkforskjellene by på utfordringer i Danmark?

– Vi var der faktisk med et sangnummer for to år siden også, og da gikk det greit. Det vises ganske tydelig hva som foregår i teksten, så de vil nok forstå hovedbudskapet, forsikrer Nordnes.