Burgertesten, kandidat 3

«God fast food, om referansen er det du får kjøpt langs norske europaveier»

Byens nyeste burgersted lager en klassisk kroburger som er en forglemmelig matopplevelse.
kultur

RAGNAROK:

Burger: New Yorker (ost- og baconburger).
Kjøtt: Grovkvernet storfekjøtt levert av Stabburet.
Potet: Rifla pommes frites.
Brød: Grovt burgerbrød levert av Hatting.
Måltidet inneholdt: 1 hamburger med chips og brus.
Pris: 200 kroner.
Utvalg: Har en rekke hamburgere på menyen.

Kandidat 1: Blårock Café
Kandidat 2:
Kitchen & Table
Kandidat 3: Ragnarok

Et nytt burgersted så dagens lys på Bjerkaker i vinter. Da åpnet Ragnarok dørene i de gamle lokalene til Burgerman på Strandveien. Eierne er de samme som driver Burgerkroken i Kroken og Midgard på Stakkevollveien. Konseptene er ganske like.

Real kroburger

Da Ragnarok åpnet ble det lovet «god fast food», ifølge dem selv. Ingenting fancy.

Ost og bacon-burgeren som er vårt valg, er absolutt å regne som en klassisk kroburger. Kjøttet er en karbonadepuck, vel salt, men den smaker karbonade og er overraskende tykk for kroburger å være. Burgerstekerne har maktet å få til en tynn stekeskorpe som gir ytterligere smak. Ofte serveres en tynn skive av smakløs papp-kjøtt i kroburgere.

Under et godt stekt, men helt ordinært, grovt hamburgerbrød som du selv kan kjøpe på Rema, er en rikelig mengde kinakål. Kålens friskhet er med på å maskere det for salte kjøttet og baconskivene. Sylteagurk, løk og tomat har rikelig med dressing. Sistnevnte er ikke av det fancy slaget, håndlaget fra grunnen av på kjøkkenet, slik du vil finne på andre burgersteder i byen. Denne dressingen kommer fra en dispenser som henger i en kjetting fra taket. Pommes fritesen serveres rifla med grillkrydder på og har en sprø konsistens.

Når ikke opp

Ragnarok-burgeren leverer det innehaveren lovet ved åpningen av spisestedet; de skal ikke lage en gourmetburger. Ragnarok lager god fast food, om referansen er det du får kjøpt langs norske europaveier. Det er lite ved burgeren som utmerker seg klart i en positiv eller negativ retning.

I kåringen «Tromsøs beste burger» møter den konkurranse fra hamburgere som er komponert med langt bedre råvarer og som er laget mer nidkjærlig. Om du er i nabolaget og er sulten på en kjapp hamburger, er Ragnarok et greit alternativ for en tohundrelapp, men vit at bare noen kilometer unna får du langt bedre hamburgere til samme pris, du må bare vente ti minutter lenger på maten.

Om testen:

  • Redaksjonens mest sultne journalister har testet hamburgere. Anmelderne har tatt for seg rene burgerrestauranter og i enkelte tilfeller spisesteder som kun har én burger på menyen, men som vår duo har blitt anbefalt å teste ut.
  • Vi har testet totalt 10 restauranter.
  • Anmelderne spiste samme type hamburger.
  • For å snevre inn utvalget har vi testet én hamburger fra hvert spisested i testen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur