Burgertesten, kandidat 4

«Kongen av søppel»

Du er på kjøretur, hjemme er kjøleskapet tomt. Da finnes det noe som kan redde kvelden – en svipptur innom Burger Kings drive through på Langnes. Trodde vi.

FULL PAKKE: Burger Kings drive through laget et rimelig måltid på kort tid, men det falt ikke i smak. Foto: Thor Anders Angelsen 

kultur

BURGER KING

Burger: Steakhouse, meny.
Kjøtt: Det oppgis ikke leverandør eller hvilken del av storfeet kjøttet kommer fra.
Potet: Utsolgt og dermed ikke vurdert.
Brød: Tynt brød. På nettsidene sine oppgir Burger King at brødet kommer fra «vår leverandør».
Måltidet inneholdt: 1 hamburger, løkringer og brus fra dispenser.
Pris: 128 kroner.
Utvalg: Rikelig utvalg av burgervarianter.

Kandidat 1: Blårock
Kandidat 2:
Kitchen & Table
Kandidat 3:
Ragnarok
Kandidat 4:
Burger King
 

Burger King har en omfattende meny. Vi går for burgeren som Burger King har største bilde av på de lysende menyplakatene ved innkjøringen.

Vi tar to store «Steakhouse»-burgere, sier vi gjennom det åpne bilvinduet.

– Meny?

– Ja, takk.

– Vi er tom for fries.

Ja vel. Ikke akkurat noen god start på søndagsmåltidet. Fries er en essensiell del av mange burgermåltid, men vi tar til takke med løkringer og kyllingnuggets.

En venn i nøden

Maten blir levert relativt raskt. Det er kanskje den største styrken til Burger King og andre lignende etablissement. Å slenge en burger i kjeften på grinete unger kan fort bli redningen for slitne og leie foreldre. Da er drive throughen en skreddersydd resept: raskt, enkelt, billig. Og kanskje det blir noen minutters matfred.

Det samme kan sies om smaken er nedprioritert og du mener kalorier og karbohydrater er det viktigste.

Kaldere enn «pesslunka»

For oss er det smaken og matopplevelsen som teller. Da er det vanskelig å unngå å legge merke til er at det er en kald burger som vi hanker inn gjennom det åpne bilvinduet. Burgeren fortjener ikke engang beskrivelsen «pesslunka».

I munnen har smaksløkene trøbbel med å skille ingrediensene i maten fra hverandre – både i smak og konsistens. Alt smaker ulike varianter av papp, fuktet med væske fra sylteagurk-glass. Du må være kulinarisk begavet for å skille smaken av brødet fra kjøttet.

Løkringene som fulgte med menyen manglet sprøhet og smak. Dispenser-colaen er dessverre høydepunktene på parkeringsplassen utenfor coopen på Langnes. Brusen klarer likevel ikke å vaske bort ettersmaken.

Urettferdig

Vi føler oss begge «uggne» etter å ha spist måltidet. Burgeren var kald, den smakte ikke godt og vi ble ikke mette.

På forhånd hadde vi håpet at Burger King skulle overraske positivt. Det er klisjéfylt å slå fast at fastfood er søppelmat.

Restauranten som kaller seg «burgerkonge» viser vi likevel ingen nåde. Det ville vært å ta munnen for full.

Om testen:

  • Redaksjonens mest sultne journalister har testet hamburgere. Anmelderne har tatt for seg rene burgerrestauranter og i enkelte tilfeller spisesteder som kun har én burger på menyen, men som vår duo har blitt anbefalt å teste ut.
  • Vi har testet totalt 10 restauranter.
  • Anmelderne spiste samme type hamburger.
  • For å snevre inn utvalget har vi testet én hamburger fra hvert spisested i testen.