Starter dansetilbud i Kroken

Sally Parkinson er avdelingsleder for dans på Kulturskolen. Nå gleder hun seg til å gi barn og unge i Kroken det beste dansetilbudet hun kan.

UTVIDER TILBUDET: Kulturskolens dansetilbud utvides nå til Kroken. Bildet er fra Dansekarusellen i 2013.   Foto: Tom Benjaminsen

kultur

Kulturskolen har et bredt tilbud for dans på Tromsøya. Problemet er bare at det ikke er tilgjengelig for alle.

– For mange som bor i Kroken tar det over en time å komme seg til Kulturskolen med buss, det går ikke, forteller Parkinson.

Utvider tilbudet

Til høsten starter tilbudet opp i Idrettsanlegget i Kroken.

– Per nå har vi fått bruke gymsalen på tirsdager. Da skal vi ha flere forskjellige dansetimer i løpet av dagen, sier Parkinson.

GLEDER SEG: Sally Parkinson er avdelingsleder for Dans ved Kulturskolen og gleder seg masse til å starte opp dansetilbud i Kroken.   Foto: Åsgeir Johansen

Tilbudet er foreløpig for barn som går i 2. klasse og helt opp til 10. klasse.

– Undervisningen kommer til å være jazzbasert dans, hvor elevene vil få mulighetene til å jobbe med dans samtidig som de får leke seg litt, forteller hun.

Det er Synnøve Hay Kaljord som kommer til å ha timene i Kroken.

Tenker langsiktig

Foreløpig har Kulturskolen fått tilgang til gymsalen en dag i uken, men håper å utvide.

– Gymsalen passer bra til danseundervisning, men den er ikke optimal. Jeg håper at vi etter hvert vil få muligheten til å bygge om lokalet til et ordentlig dansestudio med speil og alt, forteller Parkinson.

Hun forteller at de har fått midler fra kommunen til å utvide tilbudet.

– Vi har fått støtte fra kommunen til undervisning i visuell kunst, musikk og dans i Kroken. Det synes jeg er helt fantastisk, og jeg håper virkelig vi kan utvide tilbudet etter hvert, sier danselæreren.

Foreløpig er det kun en type dans som vil undervises i, men Parkinson håper å kunne utvide tilbudet.

– Vi vil ha et fullverdig tilbud i Kroken. Med jazz, moderne, og klassisk ballet. Jeg tror det er mange i Kroken som gjerne vil danse, og det må de få muligheten til, sier hun.

Åpent for påmelding

Påmeldingen til dansekurset i Kroken er åpnet, men Parkinson vet ikke om de har noen søkere ennå.

– Jeg er på ferie nå, men det blir spennende å se når jeg kommer hjem igjen, sier hun.

Hun ønsker seg dansetilbud på Storelva også etter hvert.