Burgertesten, kandidat 5

«Flyt-burgeren har det meste, bortsett fra noe veldig viktig»

Flyt bør slå på tråden til en lokal kjøttprodusent. Da kan det hende de får en av byens aller beste hamburgere.

DRESSINGEN IMPONERER: iTromsøs anmeldere virkelig imponere av den hjemmelagede dressingen som serveres sammen med Flyt-burgeren, kjøttet var ikke like imponerende. .  Foto: Thor Anders Angelsen

kultur

FLYT

Burger: The Flyt burger.
Kjøtt: Amerikansk storfe levert frosset som karbonade fra Service Nord.
Potet: Friterte potetbåter levert frosset til Flyt.
Brød: Grovt brød fra Hatting.
Måltidet inneholdt: 1 hamburger, dipp-dressing og potetbåter.
Pris: 230 kroner.
Utvalg: Flere alternative burgervarianter.


Kandidat 1: Blårock
Kandidat 2: Kitchen & Table
Kandidat 3: Ragnarok
Kandidat 4: Burger King
Kandidat 5: Flyt


Flyt har i mange år vært et av stedene i byen som har markedsført seg som en trygg havn for burgerelskere. De har en rekke alternativer på menyen, men vi velger å gå for signaturburgeren som har det engelske navnet ”The Flyt Burger”.

Den skiller seg litt ut fra de andre burgerne i denne testen ved å ha en løkring lagt inn over kjøttpucken.

I tillegg inneholder den bacon, cheddar, Norvegia, salatblad, rødløk, sylteagurk, tomat, samt husets dressing.

Du hildrende…

Og nettopp husets dressing er stjernen på en hamburgertallerkenen som er ferdig vel ti minutter etter at den er bestilt.

Kokken har disket dressingen opp på kjøkkenet. Dressingen ligner thousand island, men 10.000 hakk over det du får kjøpt i butikken på plastflaske i butikken. Denne kommer i en liten glasskål og har en skarp chili-smak. Det en umiddelbar hit. Å dyppe de friterte potetbåtene i herligheten er den beste kombinasjonen av potet-tilbehør og dipp-dressing vi har fått i denne testen.

Skuffelsen

Flyt-burgeren har det meste, bortsett fra noe veldig viktig; godt kjøtt.

Kokken har åpenbart brukt sin kompetanse på dippen og brødet, selv om brødet er litt kjedelig har det fått en ekstra runde i stekepanna for å gi et sprø innside. Resten av tilbehøret er også i øvre sjikt.

Men når kjøttet kommer nedfrosset til Flyt som ferdige kjøttpucker, er det lite kokken kan gjøre med saken. Kjøttet blir hamburgerens svake ledd. Kjøttet er etter vår mening den viktigste ingrediensen i en burger.

Flyt-burgeren ville med en skikkelig kjøttbase ha vært blant de aller beste burgerne i vår kåring av ”Tromsøs beste”, men burgerkjøttet gjør et kulinarisk mageplask.

Den relativt smakløse ferdigkarbonaden bør være en smal sak å bytte ut med et bedre produkt – i en by med flere kvalitetsprodusenter av kjøtt.

Om testen:

  • Redaksjonens mest sultne journalister har testet hamburgere. Anmelderne har tatt for seg rene burgerrestauranter og i enkelte tilfeller spisesteder som kun har én burger på menyen, men som vår duo har blitt anbefalt å teste ut.
  • Vi har testet 10 restauranter.  Flyt er kandidat 5 til «Tromsøs beste burger 2017».
  • Anmelderne spiste samme type hamburger.
  • For å snevre inn utvalget, har vi testet én hamburger fra hvert spisested i testen.