I kveld spiller Ingeborg i domkirka

– Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for å spille i kirkerom

For første gang benytter Buktafestivalen seg av Tromsø domkirke som scene. Der finner vi Ingeborg Oktober.

KIRKEKONSERT: I år kan for første gang Buktafestivalen også oppleves i Tromsø Domkirke med artisten Ingeborg Oktober. 

kultur

I anledning Buktafestivalens klubbdag, hvor hele fem konserter er fordelt utover byens scener, skal Ingeborg Oktober opptre i Tromsø domkirke. Det ser artisten selv fram til.

– Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for å spille i kirkerom. De har jo oftest fantastisk akustikk hvor både musikere og publikummere forholder seg gjerne helt annerledes i et slikt rom, i motsetning til for eksempel en festival med øl og dans. Det er en del normer som kicker inn i det man trår inn i et rom som for mange er hellig. Musikken min er veldig tekstbasert og da er det optimalt med et publikum lytter konsentrert, sier Oktober til iTromsø.

Spilt på Bukta tidligere

Selv har hun tidligere spilt i en rekke andre kirker. Blant annet Bodø domkirke. Tidligere har hun også spilt på Buktafestivalen, hvor hun fikk uventet hjelp fra et metallband.

– Da var jeg 16 år og spilte alene, samtidig som et heavy metallband spilte på en større scene. Jeg husker at jeg hadde et parti i en låt som var veldig stille og jeg sang linjene mine og danset til rytmen fra deres musikk, før jeg fortsatte på min egen låt. Publikum var heldigvis forståelsesfulle og det lille området foran Little Henrik var stappfullt, sier artisten, som for tiden er i studio og spiller inn sitt andre album.

Kunstnerkollektiv

Tidligere har Oktober jobbet mye med både Stefan Sundström og artisten Æ, som hun deler band med begge i Likholmen. Prosjektet liker hun å kalle et kunstnerkollektiv.

– Jeg husker spesielt etter en konsert jeg gjorde på Trænafestivalen i 2015. Stefan var til stede og jeg var forkjølt, men gjennomførte likevel konserten. Jeg hadde knist og tulla meg gjennom hele greia, men etter konserten kom Stefan bort til meg og sa: «Det här är hur jävla bra som helst». Han tilføyde på at jeg burde tillate meg å være mer seriøs for å holde på stemninga i musikken jeg fremførte. Da var det som om noe løsnet i meg, og jeg skjønte mer av hvordan man oppfører seg på en scene. Jeg begynte å forholde meg til musikken på en mer profesjonell og dypere måte.

Ingeborg Oktober holder konsert i Tromsø domkirke i dag klokken 21.00.