Burgertesten, kandidat 7

«Er det mulig å bite over denne uten å avhengsle kjevene som en reptil?»

Burgeren på tallerkenene foran oss er høy, estetisk vakker og av typen som du umiddelbart ser en utfordring i; er det mulig å bite over denne uten å avhengsle kjevene som en reptil?

RIKELIG: Du går ikke sulten hjem etter å ha spist burger på Bardus.  Foto: Thor Anders Angelsen

kultur

BARDUS BISTRO

Hamburger: Bistro Burger
Kjøtt: 70 prosent høyrygg av storfe og 30 prosent storfebryst kvernet og levert av Solberg Pettersen.
Potet: Kokt og fritert mandelpotet.
Brød: Brioche laget på Bardus-kjøkkenet.
Måltidet inneholdt: 1 burger med stekte poteter.
Pris: 189,-
Utvalg: Kun én type burger.

Kandidat 1: Blårock
Kandidat 2: Kitchen & Table
Kandidat 3: Ragnarok
Kandidat 4: Burger King
Kandidat 5: Flyt
Kandidat 6: Gründer
Kandidat 7: Bardus Bistro

Svaret er tja. Med oppvarmende kjevegymnastikk går det med et nødskrik å bite over den eneste burgeren på Bardus Bistro-menyen. I det kjeften er på maksimalt gap og tennene lirkes over toppen på burgerbrødet, begynner saftene å sige ut vertikalt, horisontalt og sikkert noen andre typer «talt». Å herregud som det surkler. Hipsterskjegget og hake blir tilskjemt av det som er Bardus-burgerens forte – dressing og tilbehør.

Mafiafilm på kjøkkenet

I dette øyeblikket av pur lykke gjør det ingenting at kokkene behandler en miksmaster på kjøkkenet som om den spilte offeret i en mafiafilm.

Etter en stund begynner dunkingen å gå oss på nervene. Det smeller mer fra kjøkkenet enn fra skytebanen i Tromsdalen.

Når saftene fra burgeren har lagt seg, avsløres kjøttet som litt smakløst. Konsistensen er fin, kjøttet er saftig, det har mye bra ved seg. Likevel mangler det lille ekstra som løfter burgeren opp fra det helt ordinære.

Massivt brød

Halvparten av burgeren er brød. Digg brød, men for kompakt og for mye. Når vi er ferdig å spise er det nok brød igjen til et respektabelt mellommåltid, men vi gjør selvsagt vårt plikt og stapper det ned, dét også. De vasne potetbåtene blir imidlertid liggende igjen på slagmarken.

Det finnes to skoler innen bacon-universet. De som vil ha baconet stekt til det ikke lenger er mulig å se at det en gang har vært kjøtt, og de som nærmest vil ha baconet levende. Bardus tilhører utvilsomt sistnevnte skole. På spørsmålet deles våre anmeldere seg i hver sin leir. Debatten blir lagt død med en erkjennelse av at baconet på denne burgeren uansett smaker godt, med passelig dunst av røyk.

Du blir skikkelig mett

Det er tilbehøret inni selve Bardus-burgeren som får den til å skinne; løk, dressing, salaten og mye annet snadder om er vanskelig å identifisere. Retten er uansett omkranset av for mye brød.

Du blir uten tvil mett av denne burgeren. Og det er ganske viktig for de fleste burgerfans.

Ingen attraksjon

Det er nok få burgerentusiaster som ville reist langveisfra for lengselsfullt å sette tennene i en Bardus-burger.

Den havner midt på karakterskalaen hos oss. I hovedsak på grunn av et overdimensjonert burgerbrød, daffe potetbåter og et burgerkjøtt kokkene ikke makter å få ut potensialet i.

Om testen:

  •  Redaksjonens mest sultne journalister har testet hamburgere. Anmelderne har tatt for seg rene burgerrestauranter og i enkelte tilfeller spisesteder som kun har én burger på menyen, men som vår duo har blitt anbefalt å teste ut.
  •  Vi har testet 10 restauranter . Bardus Bistro er kandidat 7 til «Tromsøs beste burger 2017».
  •  Anmelderne spiste samme type hamburger.
  •  For å snevre inn utvalget har vi testet én hamburger fra hvert spisested i testen.