Dette gleder kultur-toppene seg til

Synes du det er leit at Buktafestivalen er over? Fortvil ikke. Det er mye som rører seg på kulturfronten i byen.
kultur

Festivalsommeren nærmer seg slutten, men det betyr ikke at det blir stille på byens scener. Tromsøværinger har nemlig mye å se fram til i månedene som kommer, med blant annet «Sound of Music», Jan Garbarek og Matoma på høstprogrammet.

iTromsø har spurt byens kulturtopper hva de gleder seg mest til.

Det store høydepunktet må være at Matoma skal spille her. Det er veldig tøft. I tillegg skal vi ha mye bra musikk fra nord

Emma Lindhult, daglig leder på Driv

Sjekk høstprogrammet her

Verdensstjerne

Erik Smith-Meyer, sjef på Kulturhuset, trekker fram to av høstens kommende arrangementer som han har store forventninger til.

– Først og fremst vil jeg trekke fram jazzfestivalen. Det er noe vi tror blir veldig bra. Når attpåtil en verdensstjerne som Jan Garbarek spiller i «lille» Tromsø, er det veldig gøy. I tillegg skal Dagfinn Lyngbø ha tre forestillinger i hovedsalen. Den forestillingen har allerede solgt 50.000 billetter i Norge. Det er de forstillingene jeg vil trekke fram som de store høydepunktene i høst, sier han.

Ifølge Smith-Meyer ser det ut til å bli en god høst for Kulturhuset.

– Det har vært veldig stor entusiasme, og vi selger som bare juling. I tillegg har vi flere nye spennende ting i gjære som vil bli sluppet etter hvert.

Dans og frøbank

Teatersjef på Hålogaland Teater, Inger Buresund, sier at hun gleder seg til flere av høstens forestillinger.

– Først har vi «Frosne Sanger», som er en danseforestilling inspirert av frøbanken på Svalbard. Det er den første premièren vi skal gjøre nå på høsten. For første gang på Hålogaland Teater skal vi i tillegg sette opp Jon Fosse med «Sønnen, og ikke minst «Sound of Music» med NOSO. Det er de store satsingene våre nå i høst. Alle de tre forestillingene gleder jeg meg veldig til, sier hun.

Tett program

Emma Lindhult, daglig leder på Driv, har et hektisk program til høsten.

– Det er vanskelig å trekke fram de store høydepunktene fordi vi har så mye, og så mye forskjellig. Vi er superfornøyde med programmet for høsten. Vi kommer til å ha en del samarbeid med festivaler, Det første vi skal gjøre blir med Tromsø jazzfestival når The Shining entrer scenen vår. Senere kommer elektronikafestivalen Insomnia. Debutuka for studentene vet jeg også blir bra. Da kommer huset til å være fylt til randen med god aktivitet. Det store høydepunktet må være at Matoma skal spille her. Det er veldig tøft. I tillegg skal vi ha mye bra musikk fra nord. Blant annet kommer Resirkulert, som nettopp gjorde en fantastisk konsert på Bukta. White Ascot og The Band Called Oh vil også representere Nord-Norge.

Lindhult er opptatt av at Driv skal ha god bredde i programmet.

– Det sikrer vi oss med band som Satyricon og Spidergawd. Det blir også standup, foredrag, debatter, quiz, temafester og DJ-kvelder. Personlig gleder jeg meg veldig til Greni og Kari Bremnes. Vi har ikke sluppet alt ennå, så det er bare å følge med for publikum. Vi gleder oss masse til en herlig kulturhøst, og det håper vi publikum gjør også, legger hun til.